· articole
· intamplari

13 idei de finger food
Micuþii sunt foarte încântaþi atunci când sunt lãsaþi sã pape singuri, cu propriile mânuþe.Banana, decojitã ºi tãiatã pe jumãtate, va avea dimensiunea perfectã pentru a putea fi þinutã de mânuþe micuþe. În plus, este o sursã bunã de fibre ºi carbohidraþi. I-o poþi da cu un iaurt sau alãturi de o farfurie cu alte fructe.

Caisele uscate sunt dulci de la naturã ºi conþin fier ºi fibre. Iar faptul cã sunt uscate ºi au o texturã gumatã îi atrage pe cei mici.

Pâinea prãjitã, tãiatã cubuleþe mici, este o altã variantã de finger food. Mai ales dacã i-o serveºti cu pastã de avocado sau piure de banane. O altã idee este sã le stropeºti cu ulei de mãsline ºi sã le condimentezi cu cimbru sau oregano.

Felii de mãr - Poate ciuguli ºi roade la ele cât doreºte pentru cã sunt dulci ºi zemoase. În plus, sunt o sursã bunã de vitamina C ºi fibre.

Lipia de pâine, tãiatã cubuleþe ºi unsã cu humus, este o sursã excelentã de energie. Nãutul folosit la prepararea humusului îi asigurã o porþie zdravãnã de proteine.

Brânza poate fi tãiatã cu uºurinþã, este suficient de moale încât sã nu-l deranjeze la gingii ºi poate fi înghiþitã cu uºurinþã. Proteinele ºi calciul pe care le conþine sunt foarte importante pentru oasele copilului tãu.

Morcovul crud, tãiat în felii lungi ºi subþiri, e în topul alimentelor de tip finger food. Conþine betacaroten ce se transformã în vitamina A, important pentru sãnãtatea ochilor ºi întãrirea sistemului imunitar.

Avocado, decojit ºi tãiat feliuþe, are textura perfectã pentru ca cel mic sã-l poatã þine cu degeþelele. E destul de moale încât sã+l poatã mesteca uºor ºi repreyintã un aport important de grãsimi monosaturate ºi vitamina E.

Broccoli, preparat la aburi sau fiert puþin, din care rupi bucheþele mai mici reprezintã o sursã importantã de antioxidanþi ºi fier.

Roºiile cherry, tãiate pe jumãtate sau bucãþele (cele mai mari), sunt ºi ele un deliciu. Sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic cu rol în menþinerea sãnãtãþii oaselor.

Pieptul de pui, fript sau fiert ºi apoi tãiat fâºii subþiri, de asemenea poate fi mâncat de copil singur, fãtã ajutor. Plus cã are multe proteine.

Pastele, spiralate sau tubulare, de preferat din fãinã integralã, sunt uºor de apucat în mânuþã ºi îi asigurã o sursã sãnãtoasã de carbohidraþi.

Ananasul, tãiat cubuleþe, este zemos ºi dulce. La fel ºi piersicile sau pepenele galben.

Sursã: revista MAMI.

"13 idei de finger food" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent