· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: 141 de spitale au datorii de peste 10.000 de miliarde de lei vechi

Autor: Onush
data publicarii: 11.12.05
Primele rezultate ale controlului initiat de Ministerul Sanatatii in 141 de spitale sunt foarte proaste, a declarat doctorul Dan Serban, directorul Directiei de Control din Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

In emisiunea Romania la raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, el a spus ca in actiunea declansata de minister s-au constituit echipe mixte ale caselor si directiilor de sanatate judetene, care verifica managementul si administrarea banilor.

Dan Serban sustine ca in multe spitale nu au existat contracte incheiate intre Consiliile de Administratie si directorii de spitale, iar contractele semnate cu firme care spala lenjeriile din spitale, cu cele care fac mancare sau cu firmele care asigura paza nu au avizele necesare.

Rezultatele pana acum sunt proaste.

Se mananca banii din sistemul de sanatate, se mananca bani din buzunarele pacientilor. O gasca care era in UMF-urile din localitatile respective controla marea majoritate a banilor din sistem. Sunt consilii de administratie ineficiente si se cheltuie bani cu nemiluita.

(.)Doctorul sustine ca cei mai multi bani s-au scurs prin firmele de paza, care intre anii 2003-2004 au incasat dublu fata sumele convenite initial.hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: 141 de spitale au datorii de peste 10.000 de miliarde de lei vechi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent