· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: 1-7 august 2009 - Saptamana mondiala a alaptarii

Autor: roxanamirela
data publicarii: 03.08.09


Intre 1 si 7 august 2009, World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) si sustinatori ai alaptarii din peste 150 de tari vor celebra “Saptamana mondiala a alaptarii”, pentru al 18 lea an.
Tema principala din acest an este “Alaptarea, vitala in cazuri de urgenta: sunteti pregatiti?”. In acest an, scopul principal este protejarea si sprijinirea alimentatiei adecvate a copiilor, in conditii de siguranta, in situatii de urgenta.Se va milita pentru protectia si sprijinul activ al alaptarii in timpul situatiilor de urgenta si cu prevenirea si refuzul donatiilor ce cuprind substituenti ai laptelui matern - biberoane, tetine, care, de mult prea multe ori, fac mai mult rau decat bine.


Copiii sunt cei mai vulnerabili in situatii de urgenta – mortalitatea la copii este de doua pana la 70 de ori mai mare decat media din cauza diareeei, malnutritiei si a bolilor respiratorii. Alaptarea salveaza vieti si protejeaza copiii. Chiar si cand nu este o situatie de urgenta, copiii sub varsta de 2 luni, nealaptati, au sanse de 6 ori mai mari de a deceda. Situatiile de urgenta pot avea loc oriunde in lume, distrugand ceea ce este “normal”, determinand parintii sa lupte pentru a face fata si copiii sa devina vulnerabili la boli si moarte. In timpul acestor situatii, mamele au nevoie de suport activ pentru a continua sau a restabili alaptarea. Pregatirea de urgenta este vitala. Sprijinirea alaptarii in situatii normale consolideaza capacitatea mamelor de a raspunde in cazuri de urgenta.
Mamele trebuie sa fie in siguranta si sa aiba acces prioritar la produsele alimentare pentru familie, la apa, la adapost si la conditii de siguranta pentru a alapta.

Recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii si a UNICEF – initierea timpurie a alaptarii si alaptare exclusiva pana la 6 luni de viata si continuarea alaptarii pentru 2 ani si mai mult – sunt si mai importante in situatii de urgenta. Alaptarea este o sursa sigura de hrana si de lichid pentru bebelusi - disponibile instantaneu – care ofera protectie activa impotriva bolilor si tin de cald copilului, prin apropierea de mama lui.
Se va atragerea atentiei asupra rolului vital pe care il joaca alaptarea in situatii de urgenta in intreaga lume. Nevoia de protectie si de sprijin activ a alaptarii inainte si in timpul situatiilor de urgenta va fi accentuata in aceasta saptamana.
Se doreste informarea mamelor, comunitatilor, sustinatorilor, medicilor, asistentelor, guvernelor, agentiilor de ajutorare, donatorilor si mass-mediei cu privire la modul in care pot sprijini activ alaptarea, inainte sau in timpul situatiilor de urgenta; Colaborarea intre persoanele care cunosc alaptarea si a celor implicati in situatiile de urgenta este necesara.

Fiecare dintre noi poate juca un rol pozitiv si important in situatii de dezastru. Alaptarea este vitala in cazuri de urgenta!In cazul unui dezastru toata lumea ar trebui sa fie pregatita!Sursa: worldbreastfeedingweek.org

Evenimentul continua cu Saptamana alaptarii in Bucuresti.

"Stiri: Stiri: 1-7 august 2009 - Saptamana mondiala a alaptarii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de roxanamirela

Evaluare
scor mediu 3.66
voturi 6


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent