· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: 18.754 de copii au fost parasiti de parintii capsunari

Autor: Onush
data publicarii: 29.08.06
Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) a constatat ca, doar in primele trei luni ale anului 2006, la directiile de asistenta sociala si protectia copilului, 13.155 de familii au depus instiintari ca vor pleca la munca in strainatate. Astfel, un numar de 18.754 de copii au fost parasiti temporar de ambii parinti.Dintre acestia, 14.383 au fost lasati in grija rudelor sau prietenilor, 2.353 beneficiau deja de protectie din partea autoritatilor, iar 1.009 urmau sa fie dusi in centre de plasament sau incredintati familiilor sociale. Judetele cele mai afectate de fenomen sunt Suceava, Vrancea, Neamt, Valcea, Tulcea si Dambovita. Doar din Suceava au plecat 2.293 de familii, lasand in urma 3.157 de minori, in Vrancea ramanand 1.828 de copii de la 1.326 de familii plecate. Cel mai putin afectate de abandonul temporar al copiilor sunt Giurgiu si Bucuresti. De la inceputul lui 2006, in sectorul 3 nu s-a inregistrat, la Directia de asistenta sociala, nici o notificare de plecare a parintilor din tara, in timp ce la sectorul 2 exista doar doua cereri.

Desi ANPDC a obligat prin ordin pe toti cei care pleaca la munca in strainatate sa notifice autoritatile in grija cui lasa copiii, solutia este doar partiala, nefiind respectata de catre toti parintii.Articol preluat de hotnews.ro din Gandul .

"Stiri: Stiri: 18.754 de copii au fost parasiti de parintii capsunari" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
30.08.06 23:49: daniella
Atunci de ce ne mai mirăm de rezultatele de la şcoală?Şi asta nu pentru că nu ar fi copii cum trebuie,dar lipsa unui climat afectiv,a unui confort psihic nu poate duce la nimic bun.Acei părinţi uită că anii nu se întorc,că timpul nu-i va ierta şi că vor fi pt copiii lor nişte străini.DE-a lungul istoriei alte mame au fost în stare să-şi vîndă părul sau dinţii ca să poată hrăni copiii,au renunţat la ele însele pt copii,societatea modernă românească renunţă la copii pt ce?Pentru un trai mai bun mi se va răspunde cu sigurantă .Nu este aşa.Telefonul mobil de ultimă generaţie,calculatorul sau alte bunuri nu pot înlocui dragostea mamei şi siguranţa,protecţia tatălui.Nu se justifică acest exod pe plan moral Iar dacă trăim o istorie a burţii o să ajungem cu toţii să nu mai credem în nimic.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent