· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: 20% dintre copii sunt batuti de proprii parinti

Autor: onush
data publicarii: 09.08.05
Unui procent de 15% dintre micuti le este frica sa se mai intoarca acasa * Aproape 5% ajung la spital, din cauza batailor * Cei 80% de minori cer interzicerea bataii
Printr-un program finantat de Banca Mondiala, Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptiei si mai multe organizatii neguvernamentale, cu sprijinul Centrului de Sociologie Umana si Regionala (CURS), au realizat un studiu national, privind incidenta cazurilor de abuz si neglijare asupra copiilor. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.556 de gospodarii, din 80 de localitati, si a vizat familiile cu micuti, cu varste de sub 18 ani. Au fost interogati si 1.

259 de copii, cu varste de 13 -14 ani. La sondaj au participat 110 specialisti.
La sate, bataia este o obisnuinta
Rezultatul este ingrijorator: 84% dintre copii au declarat ca sunt pedepsiti fizic de catre parinti, iar adultii au recunoscut ca utilizeaza bataia, ca metoda disciplinara a propriului copil. Peste 18% dintre micuti au declarat ca sunt foarte des maltratati de proprii parinti. 20% dintre minori au raspuns ca sunt batuti cu obiecte, iar 15% au raspuns ca, din cauza batailor primite, ezita sa mearga acasa si le este foarte frica. Specialistii au sustinut ca violenta fizica asupra copiilor a fost identificata cu bataia, lovirea si vatamarea. De asemenea, Organizatia Salvati Copiii Romania a facut un sondaj de opinie, pe un esantion de 1.200 de copii, cu varste cuprinse intre 8-13 ani, din mediul urban si rural, in 15 orase din tara, inclusiv in Timis si Caras - Severin. Aproape 50% dintre micuti au raspuns ca vor sa fie ajutati sa nu mai greseasca, atunci cand gresesc, si mai mult de 45% dintre respondenti au sustinut ca vor sa li se explice greselile. Majoritatea copiilor (peste 80%) au mai raspuns ca, de obicei, parintii lor utilizeaza bataia pentru corectarea greselilor si tot micutii sustin ca bataia nu este o metoda eficienta si acceptata, si ca trebuie interzisa prin lege. Aproape 5% dintre copii ajung la spital, din cauza bataii luate de la proprii parinti, sau au nevoie de ingrijiri medicale. La sate, bataia este principalul mijloc de educare a micutilor.


Ziua de Vest.

"Stiri: Stiri: 20% dintre copii sunt batuti de proprii parinti" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 3
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent