· articole
· intamplari

20 iunie - Ziua Mondiala a Laptelui in RomaniaSambata, 20 iunie, sarbatorim Ziua Mondiala a Laptelui! In Bucuresti, Parcul Tineretului, de la 11.00 la 17.00, se intampla o “lectie speciala” despre lapte, cu multe activitati si exercitii distractive sau educative, pentru toate varstele. Au pus umarul la “predarea lectiei”: Tetra Pak, Asociatia Romana de Pediatrie, ASPOR (Asociatia pentru Prevenirea Osteoporozei din Romania) si APRIL (Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui).20 iunie este ziua propusă de Tetra Pak în parteneriat cu APRIL (Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui) pentru celebrarea, şi în ţara noastră, a Zilei Mondiale a Laptelui. În premieră în România, Ziua Mondială a Laptelui va fi o zi dedicată în întregime acestui aliment primordial, recunoscut pentru calităţile sale încă din primii ani de viaţă, dar neglijat pe parcursul vieţii.

În România, consumul de lapte este încă mult sub media europeană

“Românii încă neglijează acest aliment, consumându-l sub media europeană. Deşi teoretic cu toţii îi recunoaştem importanţa, trăind cu sentimentul că acordăm acestui aliment de bază locul cuvenit în dieta zilnică, de fapt noi românii consumăm anual în jur de 37 litri de lapte pe cap de locuitor. Conform Euromonitor şi rapoartelor interne Tetra Pak, în ţările Vest europene media consumului de lapte depăşeşte 60 litri per capita anual” atrage atenţia Cătălina Siriteanu, Marketing & Product Management Director, Tetra Pak South Eastern Europe.

“Este, aşadar, important să aducem laptele în prim-plan, fie şi măcar pentru o zi, pentru a le reaminti românilor despre beneficiile şi importanţa sa într-o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată. Aşa s-a născut ideea aducerii Sărbătorii Mondiale a Laptelui şi în România” conchide Irene Gedeon, Communication and Environment Director, Tetra Pak South Eastern Europe.

Acţiuni educative şi distractive cu ocazia Zilei Mondiale a Laptelui în România

În România, sărbătorirea Zilei Mondiale a Laptelui începe în Bucureşti, în Parcul Tineretului, acolo unde se vor desfăşura majoritatea acţiunilor de anul acesta. Tetra Pak împreună cu APRIL, Societatea Română de Pediatrie şi ASPOR (Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei în România) au pregătit o zi plină. Concursuri şi programe pentru copii, având ca temă laptele, muzică, dans, jocuri şi întreceri, Fabrica de lapte, teatru de păpuşi, clowni şi, evident, mult lapte care să întreţină energia celor mici dar şi a părinţilor vor umple ziua celor prezenţi.

De asemenea, Ziua Mondială a Laptelui va oferi părinţilor ocazia de a afla de la specialiştii ASPOR mai multe despre osteoporoză şi despre importanţa laptelui în prevenirea acestei maladii. Conform aprecierilor ASPOR, 1 din 3 femei şi 1 din 5 bărbaţi suferă o fractură din cauza osteoporozei pe parcursul vieţii iar numărul de persoane afectate este prevăzut a creşte de 2 până la 3 ori în următorii ani. Reprezentanţii ASPOR se alătură, astfel, Tetra Pak în Parcul Tineretului de Ziua Mondială a Laptelui, cu un punct de informare şi testare (screening) a riscului de osteoporoză.

“Sperăm ca, prin ceea ce facem anul acesta şi prin acţiunile ce vor urma în anii viitori, vom reuşi să aducem în centrul atenţiei laptele şi importanţa sa pentru sănătate. Scopul evenimentului este acela de a determina cât mai mulţi oameni să se gândească la cât lapte consumă cu adevărat. Ziua Mondială a Laptelui este un succes internaţional şi sperăm că va avea la fel de mulţi fani şi cât mai mulţi organizatori şi în România! Ne-am dori ca această zi să fie sărbătorită mulţi ani de acum înainte” completează Irene Gedeon.

World Milk Day în lume

Ziua Mondială a Laptelui este sărbătorită la nivel mondial, în fiecare an, începând din 2001 prin diverse evenimente care aduc în centrul atenţiei bunătatea laptelui şi beneficiile sale pentru sănătate. Toate aceste activităţi se desfăşoară sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO Food and Agriculture Organization of the United Nations) şi acoperă o parte impresionantă a globului, laptele fiind celebrat atât în Europa, în ţări occidentale precum Norvegia, Suedia, Germania sau Finlanda, ţări cu o lungă tradiţie în industria laptelui, cât şi în zone exotice precum Malawi, Tanzania, Indonezia, Japonia, Costa Rica şi chiar în Kosovo, Burkina Faso şi Fâşia Gaza. În fiecare an, tot mai multe ţări se alătură comunităţii internaţionale World Milk Day şi recunosc importanţa promovării laptelui şi educării populaţiei spre o viaţă sănătoasă.

Mai multe informaţii despre Tetra Pak găsiţi pe www.tetrapak.com/romania.
Mai multe informaţii despre Ziua Mondială a Laptelui în România găsiţi pe www.lapteuht.ro .

"20 iunie - Ziua Mondiala a Laptelui in Romania" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent