· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: 3,5 la sută dintre copiii români sunt obezi.Alimentaţia dezechilibrată, bogată în lipide, glucide şi făinoase, este principalul factor care duce la creşterea numărului de copii graşi

Medicii nutriţionişti atrag atenţia că numărul copiilor supraponderali este în creştere. Alimentaţia dezechilibrată, bogată în lipide, glucide şi făinoase, este principalul factor care duce la creşterea numărului de copii graşi din România.

Studii ample pe acest segment nu există, dar potrivit unei cercetări realizate la Cluj, cu date venite de la medicii şcolari, 3,5 la sută dintre minori sunt obezi, susţine prof. dr.

Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Specialistul precizează că datele se referă numai la obezitate, dar numărul copiilor cu o greutate mai mare decât cea normală este mult mai ridicat. Din păcate, date concrete nu există, dar este suficient să ne uităm în jur şi vom constata că puştii din ziua de azi au câteva kilograme în plus, completează pentru gândul prof. dr. Hâncu.

Citeste tot articolul publicat pe www.gandul.info..

"Stiri: Stiri: 3,5 la sută dintre copiii români sunt obezi." | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent