· articole
· intamplari

3 intrebari la varsta de un an
Probabil că zâmbești.

Și asta pentru că, deși a împlinit deja varsta de un an, întrebările tale nu s-au împuținat. Doar 3?! Deocamdată da. Dar importante.

1. Când îl las să mănânce singur? Unii copii întind mânuța să prindă sânul sau biberonul când abia au împlinit două-trei luni, alții abia după vârsta de un an. Dacă puiul tău face asta, nu-i da mâna la o parte. Lasă-l să simtă că are controlul. Majoritatea încearcă să apuce lingurița spre 8-9 luni. Acoperă totul cu o mușama, pune-i bărbiță sau lasă-l în pielea goală și urmărește dezastrul. Dacă nu încearcă atunci când vrea el, vei amâna momentul în care va mânca singur.

2. Cum îmi dau seama că ceva nu e în regulă?
De cele mai multe ori, mamele se îngrijorează inutil comparându-și copiii între ei. Există însă și câteva aspecte care ar trebui să te alarmeze: dacă la vârsta de un an copilul nu se ridică singur, ținându-se de marginea patului sau de mâna ta (o problemă motorie), tresare speriat când intri în raza sa vizuală, deși ai vorbit cu el până atunci (poate trăda o problemă de auz), nu te urmărește când te miști prin cameră, ci numai când vorbești (o problemă de văz). În oricare dintre aceste cazuri, consultă un pediatru.

3. Până la ce vârstă va cere suzeta?
Sunt copii care ajung la vârsta școlară și tot nu pot dormi fără ea. Ideal ar fi ca piticul să nu o folosească, de la început! Pe tine te ajută să liniștești copilul, dar lui îi îngreunează vorbirea, îi împiedică tentativele de a mușca sau mesteca, pe scurt, nu-i oferă nici un beneficiu. Dezvățul e dificil, dar nu imposibil. dacă totuși a folosit-o, după vârsta de un an încearcă să-i distragi atențiași să-i oferi variante – jucării moi sau rigide pentru masajul gingiilor, felii de fructe pe care să-și încerce dințișorii.

.

"3 intrebari la varsta de un an" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent