· articole
· intamplari

3 meniuri nerecomandate si alternative sanatoasejpg?oh=3d7e91497126c2eaf2353e81adab29f0&oe=57F3C559&__gda__=1476026726_44754c8167375d370f91c9dc9b2ec180"/>
Pentru meniurile nerecomandate (dulci, sărate, prăjite, indice glicemic mare), există alternative sănătoase, adeseori preparate în casă.

#1 Piure instant sau cartofi prăjiți
Dacă vrei să ai un copil sănătos (și regimul alimentar să fie sănătos și echilibrat pentru toată familia), nu servi sub nici o formă chipsuri sau fulgi de piure instant cumpărați din comerț. Cartofii prăjiți vin la pachet cu multă sare și grăsimi nocive, iar piureurile instant conțin o mulțime de aditivi alimentari.

Alegerea sănătoasă
Înlocuiește piureurile instant cu piure de cartofi preparat în casă, la care adaugi un cubuleț de unt și lapte. În loc de cartofi prăjiți (fie ei de la fast-food sau prăjiți acasă), servește cartofi copți – poți folosi chiar cartofi dulci, extrem de sănătoși. Taie-i în cubulețe, stropește-i cu un pic de ulei de măsline, coace-i și gata!

#2 Pizza semipreparată
Oricât ai fi de grăbită și de obosită, nu cumpăra pizza congelată semipreparată. Este foarte bogată în sodiu (aproximativ 700 mg) și grăsimi (în jur de 24 de grame). În plus, blatul este din făină albă, ceea ce înseamnă că are un indice glicemic mare.

Alegerea sănătoasă
Fă un blat din apă, făină, drojdie și sare. Adaugă roșii, brânză, piept d epui și bucățele din legumele lui preferate. Bagă pizza la cuptor și masa e gata! Dacă ai nevoie de o variantă rapidă, cumpără lipii din făină integrală și folosește-le drept blat pentru restul ingredientelor.

#3 Cereale cu mult zahăr
Cerealele pentru copii sunt deseori colorate artificial și „îmbunătățite” cu mulți aditivi alimentari. În plus, au un indice glicemic crescut și conțin o mare cantitate de zahăr. De exemplu, 100 de grame de fulgi de tărâțe au 17 grame de zahăr, în timp ce 100 grame de cereale pentru copii conțin 31 de grame. La vârsta copilăriei, zahărul poate fi extrem de nociv, deoarece afectează atât nivelul insulinei, cât și sănătatea dinților.

Alegerea sănătoasă
Înlocuiește cerealele din comerț cu cele integrale sau de ovăz. Dacă nu le acceptă sun nici o formă, măcar citește cu atenție eticheta și orientează-te spre sortimentele care conțin mai multe fibre și mai puțin zahăr.

Sursă: revista MAMI, Foto: www.pixabay.com
.
"3 meniuri nerecomandate si alternative sanatoase" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent