· articole
· intamplari

3 motive pentru a descoperi tehnica quilling
Te-ai gândit vreodată ca în locul orelor petrecute pe tabletă sau pe telefonul mobil să determini copilul să încerce tehnica quilling?

Aceasta înseamnă o descoperire a frumosului, o idee creativă, dar și un punct forte pentru stimularea inteligenței.

Ori de câte ori încerci să determini copilul să lase tableta ar fi bine să îi arăți cum anume funcționează tehnica quilling. Ai nevoie de hârtie quilling, pe care să o poți rula cu ajutorul unui bețișor pe care ai aplicat adeziv și mai apoi să faci formele pe care ți le dorești. Produsul final este uimitor, ai putea crea astfel lucruri la care nici măcar nu te gândești, de la mărțișoare și până la rame foto, cutii de bijuterii sau chiar tablouri.

1. Stimularea creativității
Acesta este principalul motiv pentru care ar fi bine să încerci arta quilling. Cu cât vei reuși să îi stimulezi copilului creativitatea, cu atât vei contribui la creșterea inteligenței sale. Tehnica quilling nu este una standard care să trebuiască să ruleze hârtiile doar într-un singur fel pentru a realiza același produs finit de fiecare dată. Prin imaginație, copilul va putea crea anumite lucruri neașteptate, formele pe care le poate face cu ajutorul acestei tehnici fiind deosebite. Ca atare, dacă vei dori să contribui la stimularea creativității ar trebui să încerci chiar tu această tehnică și cu siguranță copilul va dori să realizeze și el lucruri minunate cu ajutorul hârtiei.

2. Quilling-ul – artă și pasiune
Acesta meșteșug a apărut demult, încă din epoca Egiptului antic, a continuat în perioada Renașterii pentru realizarea anumitor obiecte bisericești și se pare că nu dispare nici astăzi.
Quilling-ul este cea mai frumoasă modalitate de a transforma arta la rang de pasiune. Tot ceea ce vei reuși să faci cu ajutorul unor bucăți de hârtie rulate este de necrezut. De la rame foto și până la tablouri pictate, de la mărțișoare și până la decorarea unor cutii de bijuterii, toate acestea reușesc să transforme această activitate într-o adevărată pasiune în care imaginația este pusă întotdeauna la încercare. Am putea spune că prin quilling orice obiect este transformat într-unul nou, frumos decorat, aparte. De aceea, este bine să încerci să lași copilul să încerce noi și noi tehnici, să ruleze hârtia cum dorește și mai apoi să lipească bucățile răsucite pentru a crea ceva cu totul deosebit.

3. Quilling-ul – un alt gen de joc
Prin joc copiii învață, însă nu orice fel de joc. De fiecare dată auzim acest lucru din partea specialiștilor. De aceea, este bine să fii prudent și să interzici de fiecare dată activități care i-ar putea dăuna. Prin quilling copilul nu va petrece ore în șir în fața calculatorului pentru a se juca, ci își va stimula la maxim creativitatea pentru ca la final să iasă un obiect reușit. Este bine să încerci să îl încurajezi pe copil să lase deoparte gadget-urile și să încerce astfel de activități recreative, din care poate învăța foarte multe lucruri și care îl vor ajuta să se simtă minunat. Prin quilling am putea face o pauză de la activitățile școlare, atunci când copilul este foarte obosit, fiind o modalitate eficientă de petrecere a timpului liber. Ca atare, copilul se va juca, va decora, va rula hârtia, o va colora și astfel va realiza obiectul preferat. În același timp va învăța.

Sursa: Agentia Digital workforce
Sursa foto: www.recycled-things.com (http://www.recycled-things.com/wp-content/uploads/2016/07/Quilling-Art-with-Paper.jpg).

"3 motive pentru a descoperi tehnica quilling" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent