· articole
· intamplari

3 motive pentru care copilul tau te respinge
Copilul este schimbător ca vremea.

Acum este vesel, peste un minut se îmbufnează, devine isteric din senin, te respinge, apoi se calmează și se comportă ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

În cazul în care copilul tău te respinge, cel mai indicat este să aștepți ca mica furtună să se potolească. Dacă, însă, atitudinea lui continuă, caută să identifici problema și soluția pe care trebuie să o aplici.

Comunicarea si relatiile parinti-adolescenti

Are o zi proastă

Ca și adulții, și copilul poate să aibă zile proaste, în care nu vrea altceva decât să fie lăsat în pace. Chiar dacă problemele lui nu sunt atât de grave ca ale "oamenilor mari", el se confruntă cu frustrare, dezamăgire, poate că este supărat pentru că a fost respins de prietenul lui - stări care-l determină să se închidă în el și să-ți respingă îmbrățișările și alinturile.

Chiar dacă este doar un copil, și el are nevoie de spațiu, de libertate. Trebuie să-l lași să încerce să-și rezolve problemele, deși tentația de a repara tu, cât mai repede, situația este mare. În schimb, arată-i că ești alături alături de el și că-i oferi susținerea de care are nevoie: "Îmi dau seama că ai avut o zi grea. Dacă ai nevoie de ajutor sunt aici, lângă tine,"

Este supărat pe tine

Ai fost plecată câteva zile, mai ai un bebeluș, iar el se simte neglijat sau ai avut zile aglomerate și nu i-ai acordat atenția cum o faci în mod normal? Înseamnă că este supărat și nu știe cum să-ți arate acest lucru.

Dacă suspectezi că tu ești cauza supărării și a izolării lui, fii deschisă și discută cu el. "Simți că te-am neglijat în ultima vreme? Am fost plecată prea mult timp?" Lasă-l să-ți vorbească, să-și exprime sentimentele fără să-l întrerupi. Încurajează-l, cu subtilitate, să vorbească și nu adopta o poziție defennsivă. Scopul este să-l lași să-ți vorbească, el este pe primul plan, nu este o discuție în care să te dezvinovățești. După ce a spus ce are pe suflețel, explică-i situația și căutați soluții de împăcare.

Respinge pe unul dintre părinți

Arată o preferință clară pentru unul dintre părinți? Este firesc ca un copil să treacă prin faze în care-l preferă sau respinge pe unul dintre părinți, mai ales în cazul în care unul dintre ei are program prelungit care-l obligă să stea despărțit de familie cea mai mare parte din zi (sau chiar să plece des). Totuși, dacă schimbarea în atitudinea copilului este bruscă, analizează dacă nu există și alți factori care ar fi putut să o determine.

Câteva strategii: Împărțiți-vă între voi sarcinile distractive: tati îi citește puiului povestea de seară? Atunci, mami iese cu el în parc. Dacă tati e plecat peste zi la serviciu, e posibil ca puiului să i se facă dor de el, spre deosebire de mami, care poate că este mai prezentă lângă el. Așadar, chiar dacă pare că ar trebui să făcut exact contrariul, este recomandat ca mami să-i îndemne să petreacă mai mult timp împreună. Ea poate ieși la cumpărături în timp ce soțul e vedeta acasă. Fiind plecată o vreme, copilul va fi dornic să o revadă.

Surse informații: BabyCenter.com, mami.ro, Foto: 123RF.

"3 motive pentru care copilul tau te respinge" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent