· articole
· intamplari

3 strategii prin care iti obisnuiesti copilul sa fie generos
Deși este mărișor și merge deja la școală, copilul tău nu este convins că trebuie să fie generos cu prietenii lui și că a împărți cu ei.

nu este tocmai un lucru bun pentru el.

Ce ar trebui să faci în această situație

Dacă merge la școală, copilul tău este suficient de matur pentru a avea o discuție serioasă cu el pe tema generozității și a cât este de important să împartă lucrurile. Dacă vine un prieten la el, întreabă-l: "Îi vei lăsa și pe el să se joace cu dinozaurul pe care l-ai primit?", "Îl vei lăsa să picteze cu noile tale acuarele?" Este posibil să găsească soluții convenabile pentru el: să-și ascundă lucrurile, să-i dea obiecte mai vechi etc. În această situație, atrage-i atenția că soluția lui nu este una corectă și că împărțirea lucrurilor cu cei dragi este un gest de prietenie și de afecțiune.

Nu-l pedepsi pentru gesturile egoiste
Nu-l forța să fie generos și nu-l pedepsi atunci când refuză să împartă ceva cu prietenii săi, pentru că vei cultiva în el frustrare și resentimente. Este mai indicată o abordarea pozitivă, în care observi și lauzi manifestările lui de generozitate.

Motivatia si pedeapsa. Fii constructiva in loc sa apelezi la sanctiune

Fii tu însăți un exemplu
Cea mai eficientă metodă prin care un copil învață despre generozitate este să o vadă în jurul său - să-și vadă părinții și apropiații împărțind cu ceilalți. Dar, atenție! Odată ce a învățat să fie generos, învață-l și ce lucruri nu se pot împărți – periuță de dinți și alte articole de igienă personală, de pildă, care ar trebui să rămână doar ale lui.

Adaptare după un articol publicat pe BabyCenter.com, Foto: 123RF.

"3 strategii prin care iti obisnuiesti copilul sa fie generos" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent