· articole
· intamplari

3 tipuri de invatare. Descopera cum invata copilul tau
Să cunoști felul în care învață copilul tăi (și ce simțuri domină în procesul de învățare) este foarte important dacă dorești să-l ajuți într-un mod eficient.
Altfel spus, atunci când învață, copilul se poate baza mai mult pe văz, reținând mai bine informațiile pe care le vede, pe auz, reținându-le mai bine pe cele pe care le aude sau să aibă un tip de învățare bazat pe relația directă cu obiectele, pe atingere, experiment etc.
Nu există un tip de învățare pur vizual, auditiv sau fizic, cele trei se împletesc, dar, în general, predomină unul dintre ele.

Copilul vizual reține foarte bine detalii, forme, culori, gândește în imagini sau își amintește bine informația pe care o vede scrisă.

Copilul auditiv reține mai bine informația pe care o aude, care îi este explicată, reține melodii etc.

Copilul fizic se folosește de simțul tactil (trebuie să atingă, să pipăie obiectele) sau de cel chinestezic, implicându-se cu tot corpul în activitatea pe care o desfășoară (de pildă, când vorbește gesticulează mult, are gesturi largi, transmite informație și cu corpul) link pe copilul fizic

Odată ce descoperi în ce categorie intră copilul tău, caută să ții cont de trăsăturile definitorii și, în același timp, este bine să stimulezi și utilizarea celorlalte simîuri pentru un proces de învățare complet, echilibrat și eficient.

Editor: Adina Gruia, Foto: www.pixabay.com.

"3 tipuri de invatare. Descopera cum invata copilul tau" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent