· articole
· intamplari

4 activități creative pe care le poți desfășura alături de copilul tău
Creativitatea este una dintre calitățile pe care trebuie să și le dezvolte orice copil, încă de la vârste fragede.

În acest fel, îi va fi mai ușor să realizeze lucruri noi, punându-și în valoare și celelalte abilități. Joaca este principala activitate prin intermediul căreia creativitatea copilului poate fi stimulată, dar e necesar să îți petreci mult timp alături de el și să-l încurajezi să își folosească, din plin, imaginația.Creativitatea este una dintre calitățile pe care trebuie să și le dezvolte orice copil, încă de la vârste fragede. În acest fel, îi va fi mai ușor să realizeze lucruri noi, punându-și în valoare și celelalte abilități. Joaca este principala activitate prin intermediul căreia creativitatea copilului poate fi stimulată, dar e necesar să îți petreci mult timp alături de el și să-l încurajezi să își folosească, din plin, imaginația.

La prima vedere pare destul de simplu, însă trebuie să fii și tu suficient de creativ ca să găsești activitățile care să-l atragă și să îi țină atenția trează. Dacă ești în pană de idei, îți oferim câteva sugestii de activități creative și, totodată, extrem de atractive.

Ghirlande decorative din hârtie


Provoacă-l pe cel mic să realizați împreună decorațiunile pentru camera lui. Îi vei capta, din start, interesul, pentru că toți copiii simt nevoia să-și personalizeze camera. Ai nevoie de câteva coli de hârtie pentru copiator și hârtie colorată A4, o foarfecă, lipici, ață albă și colorată, acuarele, marker sau creioane colorate și multă imaginație. Decupați colile de hârtie în diferite forme, colorați-le sau desenați-le, apoi găuriți-le cu un perforator și înșirați-le pe firele de ață. Lasă-l pe cel mic să preia controlul „operațiunii” și încurajează-l să-și dea frâu liber imaginației.

Coronițe din ramuri și frunze


Când ieșiți la o plimbare în mijlocul naturii, profită de ocazie pentru aduna împreună diverse frunze și ramuri înflorite. Acestea îți vor fi de folos pentru o altă activitate creativă de care copiii se bucură întotdeauna: realizarea coronițelor. Mai ai nevoie de o coală de carton, dar, dacă nu ai la îndemână sunt perfecte și colile simple, cu dimensiunile standard pentru hârtie, pe care le poți capsa, una peste alta, pentru a fi mai rezistente. Din fâșia de carton sau hârtie, realizează baza coroanei, care trebuie să fie pe măsura capului copilului, după care decorează, lipind pe ea frunzele și împletind ramurile subțiri.

Pietre pictate


Banalele pietre pot deveni obiecte decorative unice, realizate chiar de copilul tău. Această activitate este deosebit de eficientă în stimularea creativității. Orice piatră poate deveni o mică operă de artă, însă, noi ți le recomandăm pe cele cu o formă plată, pentru că sunt mai ușor de pictat. Un alt avantaj al acestei activități este acela că pietrele sunt gratis și ușor de găsit. Pe lângă pietre mai e nevoie de acuarele și pensule. Posibilitatea de a da viață pietrelor îl va atrage fără îndoială pe cel mic, mai ales dacă lucrările sale vor fi plasate, la loc de cinste, ca decorațiuni în locuință.

Ștampile din cartofi


E drept că sună cam straniu, dar o astfel de activitate este una foarte distractivă pentru copil. Ai nevoie de 3-4 cartofi, pe care trebuie să-i tai pe lungime - fiecare jumătate obținută urmând să devină o ștampilă, dar și de acuarele, pensule și câteva coli de hârtie. După ce ai tăiat cartofii pe din două, fiecare jumătate se „sculptează” pe suprafață cu un cuțit. Practic, se scrijelesc diferite forme pe secțiunea cartofului, după care aceasta se colorează cu acuarele. „Ștampila” este acum gata de utilizare și se aplică pe coala de hârtie. Poți folosi una sau mai multe culori pe aceeași bucată de cartof.

Indiferent de activitatea aleasă, trebuie să urmărești, de la început, reacțiile copilului.  Dacă observi că acesta este plictisit sau neinteresat nu insista să îi captezi interesul. Mai bine găsește altceva care să fie pe gustul său!
 


Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay.

"4 activități creative pe care le poți desfășura alături de copilul tău" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent