· articole
· intamplari

4 activități educative și distractive pentru copii

Copiii au o energie și o curiozitate fantastice: mici exploratori, aceștia caută tot timpul să descifreze misterele lumii înconjurătoare.

Mereu în mișcare, copiii au nevoie de activități antrenante, care să le capteze atenția.

Astfel, activitățile de educație non-formală joacă un rol esențial în dezvoltarea cognitivă, psiho-emoțională și chiar fizică a micilor exploratori. În plus, acestea vin în completarea firească a educației formale.

Dacă ești în căutarea unor idei de activități care îmbină utilul și plăcutul, ai ajuns în locul potrivit! În rândurile următoare îți prezentăm 4 activități educative și totodată distractive pe care micii exploratori le adoră: 

Jocuri educative


Jocul este unul dintre cele mai eficiente moduri prin care copiii pot învăța și descoperi lumea înconjurătoare, iar acest lucru este dovedit inclusiv de diferite studii ce au fost efectuate până în prezent.

Tocmai pentru că jocurile educative au un rol atât de important în dezvoltarea multilaterală a copiilor, gama acestora este extrem de generoasă. Astfel, există jocuri pentru dezvoltarea memoriei, jocuri de dezvoltare emoțională, jocuri de antrenare a logicii, dar și jocuri care contribuie la dezvoltarea imaginației puilor de oameni. 

Prin urmare, sunt toate șansele să găsești cel puțin o categorie de jocuri educative care să fie pe placul micuțului tău. În plus, te informăm că există și o categorie de jocuri de familie, așa cum sunt jocurile de societate, pe care le poți încerca alături de copilul tău. 

Învățarea unei limbi străine cu ajutorul muzicii


Cunoașterea unei limbi străine este esențială în zilele noastre, motiv pentru care din ce în ce mai mulți copii încep să studieze o limbă străină (de regulă, engleza) încă de la grădiniță. 

Fie că micuțul tău s-a apucat deja de un curs de limbă străină, fie că încă nu a pătruns încă într-un nou univers lingvistic, ai putea să-i stârnești și tu curiozitatea, acasă, pentru o limbă de circulație internațională. 

Chiar și lnternetul este plin de resurse valoroase și distractive în acest sens. Puteți, de exemplu, să ascultați cântecele pentru copii în limba engleză, care sunt însoțite de videoclipuri explicative. 

Vizionarea filmelor pentru copii


Filmele pentru copii, animate sau nu, reprezintă o altă activitate educativă și distractivă prin care micuțul tău își poate îmbogăți cultura generală, își poate dezvolta latura empatică și, în general, se poate dezvolta din punct de vedere emoțional. 

Mai mult decât atât, personajele și poveștile ingenios construite pot contribui la dezvoltarea imaginației copilului tău. Astfel, sunt șanse mari ca micul creativ al familiei să-ți explice cum și-ar imagina el o posibilă continuare a filmului pe care tocmai l-ați vizionat împreună! 

Vizitarea online a muzeelor celebre 


În contextul pandemic, vizitarea muzeelor este mult mai dificilă sau chiar imposibilă în anumite cazuri, însă acest lucru nu ar trebui să te împiedice să-ți inviți copilul să faceți împreună diferite tururi virtuale ale muzeelor celebre ale lumii.

Tehnologia a evoluat atât de mult în ultimii ani, încât astăzi putem ajunge, cu un simplu click, oriunde ne dorim, adică inclusiv în unele dintre cele mai apreciate muzee de pe Glob. 

Descoperă în articolul 17 Famous Art Museums You Can Visit from Your Living Room  câteva muzee ale lumii care pun la dispoziția „turiștilor online” opțiunea de a face tururi virtuale. 

Așadar, există o mulțime de variante de activități de educație non-formală distractive și utile, pe care le poți desfășura alături de copilul tău chiar din confortul propriei locuințe. Acest lucru nu poate fi decât în avantajul amândurora, ținând cond de perioada incertă prin care încă trecem.


Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels.

"4 activități educative și distractive pentru copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent