· articole
· intamplari

4 cadouri de Crăciun pentru copiii cu o imaginație bogată
Imaginația celui mic trebuie susținută în fiecare etapă.

Rolul tău, ca părinte, este de a-l ajuta să se descopere mai bine pe sine și talentele sale și să înțeleagă ce îi place și ce iubește.

Dincolo de jucării, sunt și alte moduri prin care copilul tău poate să le dezvolte pe toate acestea păstrând viu cel mai important factor, distracția, fără să simtă că este obligat să învețe ceva.

4 cadouri de Crăciun pentru copiii cu o imaginație bogată:

1. Creativitate, piesă cu piesă
Scoate la lumină micul arhitect sau designer din el și lasă-l să-și dezvolte imaginația așa cum știe mai bine cu un astfel de cadou. Un mare avantaj este posibilitatea de a participa alături de el într-un proces distractiv și de neuitat pentru el. Vei putea descoperi modul în care gândește și gusturile dezvoltate pe măsură ce timpul trece și înaintează în vârstă. O astfel de idee de cadou vă va apropia și mai mult și, de ce să n-o spunem, s-ar putea să ți se pară și ție chiar foarte distractivă.

2. Culori, culori, culori
Pune-i toate culorile posibile în mâini și oferă-i libertatea de a-și exprima ideile creative așa cum dorește și simte. Cine știe, ai putea descoperi că micuțul tău are un talent extraordinar la pictură. În orice caz, chiar dacă nu se pune problema, îl vei ajuta să își exprime gândurile mult mai plastic și mai creativ.

3. Cel mai frumos sunet din lume
Îi place muzica la nebunie? Îl vezi imitând un chitarist prin casă? Îl fascinează sunetul viorii? De ce nu încerci să îi oferi o experiență reală în muzică și cumpără-i un instrument muzical. Nu trebuie să te arunci la un pian, dar poți să apelezi la un set de clape pentru începători. Vei vedea în acel moment dacă pasiunea sa pentru muzică este de durată sau doar o chestiune de moment și dacă este susținută de un talent în această direcție. În mod clar, un curs de muzică l-ar putea ajuta enorm pe viitor, chiar dacă nu se concretizează în vreun fel. Important este să-i dai libertatea de a încerca tot felul de experiențe creative.

4. Iubește mișcarea?
Sportul sau dansul pot fi și ele două moduri prin care un copil își poate manifesta creativitatea. În plus, mișcarea este foarte importantă pentru sănătate și organism. Poți alege să îi iei echipament de fotbal și o minge și să-l duci la un club. Sau poți încerca să-l înveți să înoate printr-un abonament cu antrenor, la un bazin. Orice decizie ai lua, o activitate sportivă în aer liber nu poate aduce decât lucruri bune pentru el, dar și pentru tine. Toată energia pe care o arăta zilnic acasă va fi îndreptată spre o disciplină care îl va ajuta să socializeze mai mult, să lucreze în echipă, să înțeleagă rostul regulilor colective și să-i stârnească ambiția și creativitatea.

Fiecare copil este diferit, dar cu toții au un ocean de creativitate, imaginație și inventivitate în ei, iar aceste calități trebuie dezvoltate în fiecare zi, pentru o minte mai sănătoasă și un caracter mai puternic.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright Tyler Olson .

"4 cadouri de Crăciun pentru copiii cu o imaginație bogată" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent