· articole
· intamplari

4 factori esențiali care creează un mediu ideal pentru somnul bebelușului
Bebelușii au nevoie de condiții cât mai bune pentru un somn odihnitor, iar cu cât mediul din locuință este mai plăcut, cu atât el va adormi mai repede și se va trezi de mai puține ori în timpul nopții.De la calitatea și temperatura aerului, până la luminozitatea din încăperea copilului, toți acești factori joacă un rol important în odihna micuțului tău. Iar dacă vrei să îi creezi un mediu ideal pentru somn, atunci trebuie să ții cont de toate aceste aspecte. Potrivit babycenter.com, există 4 elemente esențiale care creează un loc perfect pentru somn:

1. Temperatura camerei trebuie să fie constantă

Temperatura camerei este, poate, cel mai important factor în odihna copiilor. Înainte să adormim, organismul nostru reduce ușor temperatura corpului, iar atmosfera din încăpere trebuie să fie în armonie cu acest lucru. O temperatură a camerei de 18-22 de grade Celsius este ideală atât pentru bebeluși, cât și pentru adulți, și este important să o poți menține constantă, pe parcursul nopții. Dacă ai acasă o astfel de centrala termica, înseamnă că ai scăpat de această grijă, pentru că poți controla în permanență temperatura din locuință, astfel încât să creezi un mediu plăcut pentru copilul tău.

Nu uita că nu este recomandat nici să îți îmbraci copilul prea gros, ci te poți folosi de nivelul tău de confort pentru a-ți da seama ce hăinuțe să pui pe el. La o temperatură de 22 de grade Celsius, un body, o bluză cu mânecă lungă și o pătură subțire sunt suficiente pentru ca bebelușului să nu îi fie nici prea cald, dar nici prea frig.

2. O cameră întunecoasă îl ajută să adoarmă mai repede

Întunericul îi dă semnale organismului să înceapă să producă melatonină, hormonul care ne ajută să adormim și pe care lumina îl suprimă. Însă teama de întuneric este motivul pentru care mulți părinți își pun copiii la culcare cu lumina aprinsă, astfel încât micuții să se simtă în siguranță. Soluția este să lași aprinsă o veioză sau o lampă, care să emane o lumină difuză de veghe. Asfel, copilului nu îi va mai fi frică să adoarmă și, în același timp, somnul lui nu va mai fi perturbat de lumina prea puternică.

3. Păstrează liniștea doar până când copilul tău adoarme

Când alegi camera copilului, ai grijă ca aceasta să nu aibă fereastra spre șoseaua principală, astfel încât să fie cât mai ferită de zgomote exterioare. Păstrează liniștea pentru câteva minute după ce copilul a adormit, apoi poți să îți vezi de treburile din casă, fără să mergi pe vârfuri. Micuțul tău se va obișnui astfel să doarmă neîntors și nu se va mai trezi la cel mai mic sunet.

4. Alege o saltea fermă și așternuturi moi

Pătuțul în care doarme copilul tău trebuie să aibă o saltea fermă, care să îi mențină coloana într-o poziție corectă, iar așternuturile trebuie să fie dintr-un material natural, precum bumbacul, care să nu rețină umezeala și să nu îl facă să transpire mult în timpul nopții. În primii ani de viață, micuțul tău poate dormi confortabil și fără pernă. De altfel, mulți pediatri recomandă să nu îl culci pe pernă până la vârsta de cinci ani. Astfel, el își va dezvolta o postură mai bună și nu va pune presiune pe mușchi.

Dacă ții cont de aceste sfaturi, atunci camera în care îți culci bebelușul va fi un mediu plăcut de odihnă, în care el va reuși să adoarmă mai repede, dar și să se odihnească mai bine, fără să se trezească la fel de des pe timpul nopții.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Anelina .

"4 factori esențiali care creează un mediu ideal pentru somnul bebelușului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre somnul:
5 greseli evitabile in adormirea bebelusului

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent