· articole
· intamplari

4 greșeli pe care le comit cel mai des părinții în hrănirea bebelușului. Tu le faci?
Hrănirea bebelușului nu e nici atât de ușoară pe cât pare, iar adesea părinții fac greșeli fără să știe că își privează copilul de nutrienți esențiali.Când vine vorba despre hrănirea bebelușului, lucrurile par destul de clare, dar totul stă în detalii. Dacă respecți câteva aspecte esențiale, ai garanția că cel mic va primi toate substanțele nutritive pentru un organism puternic. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le comit părinții în hrănirea copilului și cum pot fi ele evitate:

1. Fără să știe, distrug nutrienții din laptele bebelușului. Ce e de făcut
Știai că încălzirea laptelui la o temperatură prea ridicată îi distruge nutrienții? Este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții și una care îi privează micuți de minerale prețioase pentru dezvoltarea lor. Așa cum se întâmplă și cu legumele care își pierd substanțele nutritive prin fierbere, și laptele suferă modificări atunci când nu sunt respectate regulile încălzirii lui corecte.

Nu încălzi laptele copilului în cuptorul cu microunde și nici direct pe aragaz dacă vrei ca el să își păstreze proprietățile.
Cea mai corectă și simplă soluție pentru încălzirea mâncării este utilizarea unui astfel de aparat, care, după cum vezi, garantează păstrarea vitaminelor din lapte. De asemenea, el poate fi folosit și la decongelarea laptelui în mod corect, dar și la încălzirea piureurilor pentru bebe.

2. O greșeală pe care aproape toți părinții o fac
Puțini sunt părinții care nu comit această greșeală. Este vorba despre forțarea copilului să mănânce chiar și când nu îi este foame. Sunt mai multe motive care îi determină pe părinți să facă asta, iar grija că cel mic nu mănâncă suficient este cel principal. Acum, pentru că știi că este greșit, e cazul să îți înfrânezi nevoia de a-i da mai multă mâncare decât are nevoie. Lasă-l pe el să decidă când și cât mănâncă.

3. Atenție sporită la zahărul pe care îl consumă, el se ascunde și în alimente sănătoase
Probabil știi deja că nu trebuie să-i dai dulciuri, sucuri cu adaos de zahăr, ceaiuri îndulcite, dar ții cont și de zahărul care se ascunde în alimente recomandate ca fiind sănătoase? Sucul natural de fructe, de exemplu, conține mult zahăr, așa că nu trebuie să-i dai mai mult de jumătate de pahar într-o zi. În caz contrar, copilul se va simți sătul și nu va mai mânca altceva. O idee bună de pus în practică este amestecarea sucului natural de fructe cu apă.

4. Ce facem cu legumele când începe diversificarea
Introducerea legumelor în alimentația copilului este mereu problematică. Copiilor pur și simplu nu le plac și devine adesea o adevărată luptă introducerea lor în meniul zilnic. Nu trebuie să te îngrijorezi, soluții sunt. O idee este amestecarea legumelor cu fructe, așa încât să fie și elemente care să-i placă.

Lasă-l să se joace cu piureul de legume – să bage mânuța în el, să se familiarizeze pur și simplu cu acest aliment. Introdu legumele în cantități foarte mici la început și crește cantitățile treptat. Mai mult decât atât, dacă la prima încercare nu i-a plăcut o anumită legumă, asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la idee. Știai că e nevoie și de 20 de încercări pentru ca prichindelul să-și dea seama că, de fapt, îi place un anumit aliment? Așadar, nu te da bătută cu broccoliul până nu ajungi la douăzecea încercare.

Tu comiți vreuna dintre aceste greșeli?

Sursa foto: Shutterstock .

"4 greșeli pe care le comit cel mai des părinții în hrănirea bebelușului. Tu le faci? " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent