· articole
· intamplari

4 legume cu care trebuie să-ți împrietenești copilul
Bogate în vitamine, minerale, fibre, aminoacizi, aceste legume nu trebuie să lipsească din meniul copilului tău.Ardei gras

Ardeiul gras roșu este mai sănătos decât cel verde deoarece conține o cantitate de două ori mai mare de vitamine A și C, pietrele de rezistență al imunității puternice.

În plus, conține betacaroten, potasiu, vitaminele B și E6, licopen și alți fitonutrienți (precum luteină și zeaxantină), are conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu.

Ardeiul verde este și el o sursă importantă de fibre alimentare, vitamineleA, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeiul se introduce în meniul copilului după 7 luni.

Broccoli

Conopida verde are valoare nutritivă ridicată, fiind bogată ân zaharuri, vitamine (în special vitamina C) și provitamine. Conținutul de celuloză este mai redus decât la conopida albă, așa încât rae un gust mai plăcut, iar partea comestibilă este mai catifelată. Atunci când le prepari, îndepărtează frunzulițele.

Broccoli conține și foarte mulți antioxidanți care previn cancerul, ca să nu mai vorbim de fibre esențiale pentru o digestie sănătoasă. O jumătate de cană de broccoli gătit asigură 50 micrograme de acid folic. Poți prepara supe creme, îl poți folosi ca garnitură ori în tarte la cuptor.

Conopidă

Conopida se laudă cu o mare densitate de nutrienți, raportat la numărul de calorii pe care îl conține. Potasiu, calciu, mangan, acid folic, acizi omega-3, vitaminele A, C și K, antioxidanți și fibre. Plus încă alte vitamine și minerale, dar în cantități mai mici, ce-i drept (vitaminele B2, B3, B6 și E, magneziu, fier, zinc, fluor, seleniu, cupru, bor).

Ciuperci

Mici și foarte aromate, ciupercile se introduc în meniul copilului după vârsta de un an. Sunt foarte bune deoarece conțin vitamina D, sunt bogate în vitaminele B2 și B5, dar și în calciu. Conțin 18 aminoacizi și o mulțime de minerale, printre care și fosfor, seleniu, zinc și potasiu. 100 g de ciuperci în stare proaspătă conțin 20-30 de calorii. Zaharurile din compoziția lor sunt glucide de structură, întrucât iau parte la procesele de construcție a măduvei osoase.

Sursă: revista MAMI, Foto: Thinkstock.

"4 legume cu care trebuie să-ți împrietenești copilul" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent