· articole
· intamplari

4 pozitii care te ajuta sa nasti usorIn cazul in care vei naste pe cale natura e bine sa stii care sunt pozitiile care te ajuta cu adevarat!

Pozitia gineco?
Clasicele pozitii gineco din timpul dilatarii si expulzarii ingreuneaza procesul nasterii. Initial, masa de nastere tip ginecologic a fost folosita doar pentru nasterile cu probleme cand era nevoie de interventia forcepsului.
Aceasta pozitie afecteaza debitul sanguin si de oxigen in uter, in timp ce bebelusul are nevoie de un aport de oxigen pentru a trece usor. Cum spuneam, aceasta pozitie supune bebelusul la un efort mult mai mare.

De asemenea, nu permite o respiratie ampla pentru a sustine contractiile. Iar din aceasta pozitie contractiile uterine imping copilul spre pat si nu spre canalul de nastere, iar forta gravitationala nu ajuta contractiile. Nasterea este deseori mai lunga si mai dureroasa in aceste conditii.

Pozitile semi-verticale?
In momentul nasterii, femeile ar trebui sa aleaga o pozitie naturala, fie sustinute de sub brate, in picioare sau chiar ghemuite, aceste fiind mai confortabile dar si mai eficiente. In pozitie verticala sau semi-verticala, contractiile uterine se indreapta catre partea de jos, impingand copilul spre podea. Cand femeia impinge, ea forteaza in aceeasi directie si, cel mai important este ca si gravitatia isi exercita forta in aceeasi directie, ajutand expulzia.

Pozitii verticale sau ghemuite favorizeaza dilatatia si coborarea bebelusului. Daca bebelusul nu avanseaza, in ciuda contractiilor inseamna ca nu este pe fagasul bun, in acest caz este necesara schimbarea pozitiei pentru a-i facilita o alta traiectorie. Schimbarea pozitiei permite bebelusului sa-si refaca traseul. Pozitia ideala este aceea care diminueaza presiunea asupra perineului, permite cresterea contractiilor muschilor abdominali si favorizeaza punerea bebelusului pe cea mai buna traiectorie in bazin.

  1. Pe vine. Aceasta pozitie ajuta la dilatarea pelvisului, relaxand muschii pelvieni, iar forta gravitationala ajuta contractiile la expulzarea bebelusului. Poti sta pe vine pur si simplu sau sprijinita de doua persoane.
  2. Asezata cu spatele sprijinit de perne. In aceasta pozitie vei putea vedea copilul imediat ce va iesi. Stai in fund, cu spatele sprijinit de perne si picioarele indoite. Tine-te cu mainile de genunchi pentru a capata mai multa forta in momentul contractiei.
  3. In semi-sezut. Stai in fund, lasata pe spate, eventual sustinuta de partener si cu picioarele usor flexate. In aceasta pozitie forta contractiilor si capacitatea de respiratie sunt mult mai mari.
  4. Pe vine cu sprijin. Pentru aceasta pozitie ai nevoie de cineva puternic care sa te sprijine, preluand toata greutatea ta in momentul contractiilor. Tine spatele drept si genunchii usor indoiti.

Sursa: Mamica de AZI

.

"4 pozitii care te ajuta sa nasti usor" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
15.07.09 14:51: miclescumirela
minunate pozitii dar ce faci cand doctora te urca pe masa si te preseaza moasele sa nasti ???ai de ales?nu stai cu picioarele in sus cat poti (6 ore in cazul meu) si ...dumnezeu cu mila ,ca dupa asa mult chin copilul iese deja obosit,la mine s-a rupt tot si nu mai comentez.........
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.2
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent