· articole
· intamplari

4 tratamente pentru 4 intepaturi de insectejpg?oh=a847215b22fd483538b031bbde18e184&oe=57EF5A70&__gda__=1475380497_e12ca69c194e8748acfbe1c962c02388"/>
Imediat ce ai descoperit la micuțul tău o înțepătură de insectă, curăță bine zona cu apă și săpun, pune-i acolo o compresă rece (înfășoară într-un material curat din bumbac un cub de gheață) și apoi, în funcție de insectă, află ce tratament poți să aplici.

Saliva țânțarilor
Tânțarii, de fapt femelele țânțar, prin injectarea de salivă, produc mâncărimi enervante și umflături roșii. Pentru ca zona înțepată să se calmeze, cea mai bună soluție este săo masezi cu unguent de gălbenele. Poți folosi și o pastă realizată dintr-o cantitate mică de praf de copt și foarte puțina apă, pe care o lași să acționeze aproximativ 15 minute. Mai poți frecționa zona afectată cu pulpă de lămâie sau cu partea interioară a unei coji de banană.

Florile de galbenele. Indicatii terapeutice si mod de utilizare

Mușcătura de păianjen
De cele mai multe ori, mușcătura păianjenului nu este periculoasă. În urma acțiunii păianjenului, rămâne pe piele o roșeață și poate să existe chiar și o supurație. Nu-ți rămâne altceva de făcut decât să aplici pe piele o pastă obținută din diluarea în apă a două părți egale de sare și bicarbonat de sodiu.

Înțepăturile de albină
Albinele, alături de rudele lor, viespile și bondarii, își folosesc acele pentru a elibera un venin toxic ce provoacă durere, roșeată, mâncărimi și umflături. În cazul albinelor, prima reactie trebuie să fie aceea de a scoate acul din piele. Este important să nu spargi punguța plină cu venin atașată de ac, pentru că astfel se va răspândi întreaga cantitate de substanță toxică. În cazul înțepăturilor de albină, poți aplica pe zona afectată cataplasme cu frunze de pătrunjel, busuioc sau foi de varză crudă, ori poți face tamponări cu oțet sau bicarbonat de sodiu, neapărat diluat cu apă.

Dacă pe copil l-a ciupit o furnică, aplică-i o compresă sterile îmbibată în lapte rece.

Sursă: revista MAMI, foto: www.pixabay.ro.
"4 tratamente pentru 4 intepaturi de insecte" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent