· articole
· intamplari

5 piese de mobilier ideale în spațiile mici
Atunci când ai în minte un plan de amenajare, primul lucru de care trebuie să ții cont include spațiul de care dispui.

Astfel, chiar dacă îți dorești o cameră plină de obiecte de mobilier și de decorațiuni elegante, atunci când ai o locuință de dimensiuni mici, amenajarea reprezintă o adevărată provocare. Soluții există și în cazul unor spații mici, de aceea îți prezentăm, în articolul de mai jos, care sunt piesele de mobilier ideale pentru care poți opta.
Bucătăria


Dacă ai o bucătărie de mici dimensiuni, probabil te întrebi cum ar trebui să așezi toate obiectele, astfel încât să te bucuri de o încăpere comodă și perfect funcțională. În amenajarea bucătăriei, trebuie să ții cont de zonele de deasupra ușii sau a mobilierului. În acest sens, este recomandat să optezi pentru un mobilier înalt, care să ajungă aproape de tavan, pentru a obține un raft în plus în dulapurile suspendate. Tot în bucătărie poți integra și o masă pliabilă, extrem de utilă într-o bucătărie de dimensiuni mici, pe care o poți strânge atunci când gătești, pentru a avea mai multă libertate de mișcare. Dacă nu îți dorești o masă pliabilă, poți alege și o poliță mai lată, care să fie folosită pe post de blat. De asemenea, nu uita de includerea unor scaune comode de dining, pe care le poți alege în funcție de culoare și model, astfel încât să se potrivească cu restul mobilei. Într-o bucătărie mică, trebuie să alegi o compartimentare eficientă a dulapurilor, pentru a menține în ordine toate obiectele de care ai nevoie.

Dressingul


Dressingul are un rol important în locuința ta, de aceea trebuie să alegi modelul care te ajută să economisești spațiu și să completeze decorul din camera în care este așezat. Astfel, poți alege un dressing dispus pe verticală, care îți permite să depozitezi atât îmbrăcămintea, cât și încălțămintea și accesoriile. Este recomandat să alegi un model de dressing cu design universal, care să conțină sertare încăpătoare, rafturi și o zonă special concepută pentru umerașe. Mai mult, dulapurile încastrate în perete reprezintă o idee utilă pentru un dormitor bine organizat. Dacă spațiul îți permite, alege montarea unui dressing din perete în perete, alături de oglinzi care să creeze impresia de spațiu mărit.

Noptierele și patul


Ai un dormitor de dimensiuni mici? Poți alege un pat cu ladă de depozitare sub saltea, cel mai folosit sistem pentru camerele cu design modern. Acest sistem este ideal pentru depozitarea pernelor sau a lenjeriei de pat, care te scapă de un design aglomerat al patului. Chiar dacă patul din dormitor reprezintă cea mai importantă piesă de mobilier, nu trebuie să uiți nici de noptiere, care îți oferă un spațiu suplimentar pentru așezarea lămpii, a cărților sau a paharelor.

Mobila pentru living

Pentru o locuință de dimensiuni mici, ai nevoie de o mobilă pentru living din lemn sau pal, care să includă rafturi, dulapuri sau sertare, concepute pe verticală. Acest sistem îți oferă spațiu generos pentru depozitare și îți permite să integrezi și o canapea cu două sau trei locuri, alături de o măsuță de cafea. La fel de ușor poți alege și un taburet, care să ofere livingului un design minimalist. În afară de funcția principala a taburetului, acesta poate fi folosit și pentru depozitare în living, în dormitorul părinților sau în camera celor mici.

Canapeaua extensibilă


Dacă nu ai suficient spațiu și ești nevoit să transformi camera de zi în dormitor, poți opta pentru o canapea extensibilă. Aceasta îndeplinește funcțiile principale ale unei canapele obișnuite, însă are și atribuțiile unui spațiu de depozitare, deoarece te ajută să păstrezi lenjeria de pat sau pernele la loc sigur. Canapeaua extensibilă îți poate fi utilă și pe timpul zilei, atâta timp cât se transformă într-un pat comod, în care te poți odihni. În funcție de preferințele personale, poți opta pentru canapele din piele sau din material textil, cu sau fără brațe.

Acestea sunt cele mai importante piese de mobilier ideale în spațiile mici, care nu trebuie să-ți lipsească dintr-o locuință modernă. 

Tu cum ai alege să-ți amenajezi locuința de mici dimensiuni? Ce metode de depozitare ai folosi?
 

Sursă: Digital Workforce Sursă foto: pexels.

"5 piese de mobilier ideale în spațiile mici" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent