· articole
· intamplari

5 reguli de respectat pentru o cameră a copilului mult mai sigurăDupă ce devenim părinți, dorința de protecție și siguranță capătă noi valențe.

Devenim mai responsabili și suntem, fără īndoaială, mai atenți atunci cānd facem alegeri pentru viitor.
Un bun exemplu este accentul pe care īl punem asupra măsurilor de siguranță atunci cānd renovăm locuința. Organizarea fiecărei camere este atent gāndită și are īn prim plan, respectarea nomelor de siguranță. 

Camera copilului trebuie să ofere, īn egală măsură, spațiu, utilitate și protecție, de aceea amenajarea ei necesită atenție sporită. Iată care sunt cele 5 reguli musai de respectat atunci cānd vrei ca noua camera a copilului să fie sigură!

1. Verifică instalația electrică


Īnainte de a te apuca de organizat camera, verifică toate prizele din interior. Gāndește-te cum vrei să fie īntrerupătoarele, iar dacă este nevoie schimbă circuitele electrice. Pentru o protecție sporită, pune capace de siguranță prizelor pentru a nu putea fi introduse obiecte. Becurile folosite pentru iluminat trebuie să aibă o lumină caldă să nu le afecteze astfel vederea. De preferat ar fi ca lampa de veghe să funcționeze pe baterii, să nu fie conectată mereu la priză.

De asemenea, e indicat să optezi pentru un sistem de īncălzire, pe care să īl poți controla chiar și de la distanță. Ideal este ca temperatura camerei să nu depășească 25 de grade, iar gradul de umiditate să nu fie mai mare de 40-50% atunci cānd afară sunt valori cuprinse īntre 10 și 20 de grade sau de 35-40% cānd īn exterior sunt īntre 0 și 10 grade.

2. Izolează camera


Pentru un confort termic optim, aigură-te că īncăperea celui mic este bine izolată atāt pe interior cāt și īn exterior. Pentru baie, foloseste produse pentru hidorizolații de bună calitate. Astfel, nu vor exista infiltrații și nici mirosuri neplăcute de mucegai. Umiditatea va avea valorile normale, iar aerul va fi respirabil.

3. Ancorează mobilierul 


Pentru camera copilului, optează pentru piese de mobilier versatile, care se pot reinventa pe măsură ce micuțul crește. Alege paturi extensibile, șifoniere cu multe spații de depozitare, o bibliotecă īncăpătoare. Indiferent de modelele alese, prinde-le de perete! Nu alege rafturi suspendate, nici polițe pentru că oricānd se pot desprinde īn cazul īn care se agață de ele și se pot īntāmpla incident foarte neplăcute. 

4. Montează uși și ferestre sigure


Īn cazul īn care camera are balcon, sau dacă are geam către exterior, asigură-te că atașezi sisteme de siguranță pe lāngă cele din fabrică. Īn cazul īn care stai la parter, alege obloane care se īnchid foarte bine. Imaginația și curiozitatea copiilor nu au limite, de aceea este bine să previi orice idee năstrușnică le vine. 

Dacă ușa de la camera lor are cheie, este mai bine să o scoți ori să o atașezi pe exterior, evitānd  astfel riscul de a se bloca.

5. Accesorizează camera cu decorațiuni adecvate


Asigură-te că cel mic are īn camera lui doar accesorii (inclusiv jucării) cu care nu se poate răni, nu se poate sufoca și nici nu poate distruge obiectele din jur. 

Creșterea unui copil, pe lāngă iubire și bucurie, necesită o deosebită atenție. Pericolele sunt la tot pasul și trebuie să īncerci, pe cāt posibil să le ții la distanță. Este important totuși să nu-l ții īntr-un glob de sticlă, īnsă nici să-l expui situațiilor pentru care īncă nu este pregătit. Oferă-i protecție īncă din primele zile de viață și ajută-l să se adapteze ușor la mediul īnconjurător!

Pe măsura ce va crește, va reuși să-și poarte singur de grijă, dar chiar și așa, va beneficia fără limită, de protecția voastră, cei care īl iubesc cel mai mult.

 
Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels.

"5 reguli de respectat pentru o cameră a copilului mult mai sigură" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent