· articole
· intamplari

5 sfaturi în alegerea jucăriilor pentru copii

Copilăria este etapa în care evoluția se face cu și prin joacă.

Imediat după naștere, copilului i se oferă diferite jucării care mai de care mai atractive care-l inițiază și-l ajută să se dezvolte.
Atunci când cumpărați o jucărie pentru copilul dumneavoastră, ideal ar fi ca lui să-i placă achiziția. De obicei, această alegere este ușor de făcut: la urma urmei, vă cunoașteți puiul de om mai bine decât oricine altcineva. Cu toate acestea, trebuie vă ghidați după unele aspecte în procesul decizional. Iată 5 sfaturi care vă vor fi utile în alegerea produsului potrivit.   

1. Vârsta


Primordială în alegerea jucăriilor pentru copii este vârsta copilului. Pentru o mai bună triere, vârsta pentru care se potrivește obiectul ludic este marcată pe ambalaj. Gradual, el trece de la jucăriile de dentiție la cele complexe, care-i antrenează atât  imaginația, cât și dexteritatea.

În funcție de numărul de ani pe care îi are, găsim variante care-I stimulează. Pe copiii sub șase luni îi încântă jucăriile viu colorate care emit sunete sau foșnesc.  După un an sunt atrași de puzzle-uri și jocuri de construcții, iar de la doi ani în sus, de mare interes sunt mașinuțele, în cazul băieților, respectiv păpușile, în cazul fetițelor. Cheful de distracție prin joc este prezent în fiecare etapă de vârstă.

2. Siguranța 


Un alt aspect care merită analizat atunci când alegi o jucărie pentru copilul tău, este riscul de accidentare. La vârste fragede, vei evita produsele cu muchii tăioase sau piese ușor detașabile, pentru că există riscul de sufocare prin înghițire.  Cumpărați jucării numai din magazinele specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal sau chitanță) pe care le puteți utiliza în cazul unei reclamații.  
Se vor alege doar jucării  care au marcajul CE, care confirmă faptul că produsul  este sigur, conform legislației în vigoare și au date despre denumirea și  coordonatele sediului producătorului, importatorului sau a reprezentantului autorizat.

 3. Materialul 


Pe piață există mai multe tipuri de materiale folosite în confecționarea obiectelor de joacă. Pot fi din lemn, materiale plastice, textile, carton sau metale.  În funcție de preferințele fiecărui copil, asigură-te că pentru asamblare se folosesc produse de calitate, care oferă siguranță și rezistență jucăriilor.
Un bun exemplu de jucării calitative îl reprezintă figurinele papo de pe jadflamande.ro. Figurinele Papo sunt cunoscute în întreaga lume pentru rezistență, flexibilitate și reproducerea foarte fidelă a personajelor. 
În magazinul online poți achiziționa o gamă diversificată de figurine pentru copii, la prețuri imbatabile. Figurinele sunt confecționate manual, astfel încât să nu existe nici cel mai mic pericol de accidente. 

4. Gradul de satisfacție 

A ține copilul ocupat mai mult de zece minute poate fi uneori o reală provocare. Ei sunt într-o continuă dezvoltare, astfel că este posibil ca jucăriile să le ofere scurte momente de plăcere. Sunt jucării cu care se joacă zilnic, altele ocazional, dar sunt și multe cărora le oferă atenție doar la achiziție.
Asigură-te că îi cumperi o jucărie complexă care să-i stârnească interesul constant. Optează pentru cele interactive, care pot fi adaptate pe mai multe eșantioane de vârstă.

5. Prețul


Numeroase jucării sunt promovate şi marketate direct copiilor prin mai multe canale de comunicare. Poate fi destul de greu să rezişti la  insistențele copilului atunci când te roagă să îi cumperi o anumită jucărie pentru că este în trend și toții copiii o au. Publicitatea promovează intensiv personaje din filme, desene animate sau programe TV, iar prețul este pe măsură.
Analizează puțin jucăria înainte de a o cumpăra! Poate da, ilustrează un personaj mult iubit, dar poate găsești variante accesibile pentru același tip de produs, dar fără marcă cunoscută. Opțiunile cu ”vedetă” nu fac neapărat jucăriile nepotrivite, dar limitează opţiunile de joacă ale copilului şi le comprimă libertatea imaginaţiei.
Ține cont de toate cele cinci sfaturi atunci când vrei să mărești colecția de jucării. Fă achiziții utile, interesante, la prețuri potrivite! Dorințele copilului se schimbă de la o zi la alta, sau de la o oră la alta, iar jucăriile trebuie să țină pasul și să se raporteze la evoluția lor.
   
Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pxhere
.

"5 sfaturi în alegerea jucăriilor pentru copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent