· articole
· intamplari

Pentru copii: Pentru copii: 5 activități distractive pentru cei mici în vacanța de Paște
Atunci când se apropie vacanța de Paște, deja se poate simți în aer atmosfera primăvăratică și relaxată, iar cei mici de-abia așteaptă să aibă mai mult timp pentru prieteni și joacă.
Pe lângă clasicele ieșiri în parc și urmărirea serialelor preferate, îi poți oferi micuțului tău câteva experiențe de neuitat, în ton cu vremea plăcută de afară și cu spiritul sărbătorilor pascale.

Citește în continuare și alege activitățile potrivite pentru familia ta!

1. Mergeți împreună într-un parc tematic

În perioada Paștelui, chiar și cu una sau două săptămâni înainte de marea sărbătoare, apar o mulțime de parcuri tematice, care oferă activități interesante și jocuri interactive pentru cei mici.

Mergi alături de copilul tău într-un asemenea parc, unde acesta poate descoperi ateliere creative, jocuri de rol, concursuri cu premii, spectacole de teatru și nu numai.

Tot aici, prichindelul tău va avea șansa de a-l întâlni pe iepurașul de Paște sau alte personaje preferate din povești și desene animate, alături de care să se distreze și să facă poze memorabile.

2. Încurajează-l să picteze

Paștele aduce cu sine obiceiuri frumoase, printre care și vopsirea ouălor. Poți transforma acest eveniment într-o oră de pictură alături de cei mici. Astfel, tu vei termina mai repede treaba în bucătărie, iar copiii se vor bucura enorm că au fost implicați într-o activitate utilă și, în același timp, distractivă.

După ce ai vopsit ouăle în roșu și totul s-a răcit, lasă-ți micuțul să creeze modele colorate și decorați împreună ouăle după bunul plac.

Îl poți încuraja pe cel mic să creeze și felicitări de Paște, cu pensule de pictură și caligrafie pe care le-a primit de la Iepuraș. Apoi, puteți să oferiți scrisorile bunicilor și altor persoane dragi.

3. Plimbări în aer liber cu bicicleta

Atât medicii, cât și psihologii, recomandă ca micuții să petreacă cât mai mult timp posibil în aer liber, făcând activități fizice plăcute și relaxante. Vacanța de Paște este momentul ideal pentru a pune în practică acest lucru.

Ieși cu prichindelul în parc, fie cu bicicleta sau trotineta, fie cu rolele sau skateboard-ul. Important este ca acesta să se miște, să respire aerul proaspăt de primăvară și să uite de stres, teme sau meditații măcar pentru câteva zile.

Dacă timpul vă permite, puteți chiar să ieșiți din orașul aglomerat șă să faceți o tură până la munte, la mare sau într-un parc de aventură din apropiere.

4. Confecționați și înălțați împreună un zmeu

Această activitate creativă nu numai că îl va ajuta pe cel mic să își dezvolte imaginația, dar va crea amintiri unice, atât pentru el, cât și pentru părinți.

Chiar dacă puteți cumpăra cu ușurință un zmeu de la magazinele speciale pentru copii, puteți încerca să îl confecționați alături de copil.

Nu veți avea nevoie decât de câteva bețe din lemn, o sfoară rezistentă, un material precum pânza sau bumbacul, fâșii colorate de hârtie și puțin lipici. Cel mic se va distra copios, dar va și învăța principiile fizice care fac zmeul să se ridice și să plutească pe cer.

5. Admirați stelele și învățați despre constelații

Indiferent dacă micuțul tău a mai luat contact cu lumea astronomiei sau nu, el va fi, cu certitudine, fascinat de către aceasta. Perioada Paștelui este perfectă pentru o vizită la Observator, unde puteți învăța împreună tainele cerului și misterele Universului.

În lunile de primăvară și mai ales în preajma Paștelui se pot observa, în serile cu cer senin, planetele Venus, Jupiter și Marte, dar și constelații precum Ursa Mare sau Polaris, steaua nordului.

Acestea fiind zise, vacanța de Paște aduce numeroase oportunități de petrecere a unui timp de calitate alături de cei mici, care se vor distra de minune și care vor avea multe aventuri de povestit prietenilor de la școală.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

.

"Pentru copii: Pentru copii: 5 activități distractive pentru cei mici în vacanța de Paște" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent