· articole
· intamplari

5 alimente recomandate copiilor de peste 2 ani
Ce mai mananca piticii?

Lactatele
Sunt o parte importantă în alimentația copilului.

Ele conțin vitamina B, esențială în dezvoltarea tuturor funcțiilor creierului. În plus, acestea furnizează o cantitate mare de proteine și carbohidrați, care reprezintă o sursă de energie esențială pentru creier. Evită iaurtul ce conține zahăr! De preferat, adaugă în el câteva cubulețe de fructe proaspete.

Somonul
Este sărac în grăsimi saturate, dar bogat în proteine și, în mod special, acizii grași omega 3. Este indicat să fie consumat seara, pentru că grăbește venirea lui Moș Ene. Dacă, într-o primă fază, prichindelul îl refuză, încearcă să-l introduci în piureul de spanac.

Carnea slabă de vită
Este una dintre sursele de fier cel mai bine absorbite de organism. De fapt, s-a demonstrat că numai 30 g pe zi ajută corpul să absoarbă fierul din alte surse. Conține și zinc, care ajută memoria. Poți fierbe carnea și s-o introduci cu piureuri de legume ori să-i prepari o supiță de perișoare.

Ouăle
Sunt bogate in vitamina B12. Gălbenușul conține o mare cantitate de colină, care ajută la dezvoltarea memoriei. Încearcă să nu i le dai ca ochiuri prăjite în mult ulei. De preferat ar fi fierte sau ca omletă cu câteva verdețuri în ea.

Fructele de pădure
Conțin un nivel ridicat de antioxidanți, mai ales vitamina C. Coacăzele sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C: 200 mg/100 g. În general, pe cât de intensă este culoarea, pe atât de nutritiv este fructul. Le poți servi ca atare sau în diferite prăjiturici de casă. Acum putem profita de cele congelate din supermarket, care sunt la fel de bune.

"5 alimente recomandate copiilor de peste 2 ani " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent