· articole
· intamplari

5 locuri unde se ascund cei mai mulți microbi și cum să scapi de ei
Bebelușii sunt foarte sensibili în fața bacteriilor și a virusurilor, așa că trebuie să îți iei câteva măsuri de protecție în plus pentru a-i ține departe de mica ta comoară.Primul pas este să afli care sunt locurile unde se ascunde bacteriile și cum să le cureți ca la carte. Iată ce trebuie să știi:

1. Biberonul, locul perfect pentru bacterii periculoase

Biberonul este nelipsit din casa unor proaspeți părinți. Din păcate, el ascunde și o mulțime de bacterii care îi pot provoca probleme de sănătate copilului tău. Cel mai sigur mod de a curăța biberonul așa cum se cuvine este cu ajutorul acestor aparate. Ele reprezintă metoda cea mai sigură pentru a elimina toate bacteriile repede și ușor, dar, cel mai important, te ajută să protejezi sănătatea copilului tău.

Este foarte important și ca biberonul să fie fabricat fie din sticlă, fie dintr-un plastic ce nu conține BPA (Bisfenol A) despre care se știe deja că emană o substanță nocivă în lapte la temperaturi mai înalte. Sticla este preferată de obicei pentru biberoane, deoarece pe cele din plastic se fixează mai ușor bacteriile.

2. Bureții de bucătărie, printre cele mai murdare obiecte din casă

Bureții pe care îi folosești la spălatul vaselor au pe suprafața lor milioane de bacterii. De fiecare dacă când speli vasele pe care le va utiliza cel mic, toate aceste bacterii ajung pe ele, așa că trebuie să acorzi o atenție sporită acestor lucruri.

Un studiu citat de publicația britanică The Daily Mail a relevat ca un burete de bucătărie are pe suprafața sa sunt mai multe bacterii decât poți găsi pe vasul de toaletă. Cheia este să-l schimbi cât mai des posibil sau să-l dezinfectezi umezindu-l și introducându-l în cuptorul cu microunde.

3. Atenție mare la ustensilele de bucătărie, mai ales la tocător

Dacă am discutat despre bureții din bucătărie, este absolut necesar să ne referim și la alte ustensile pe care le folosim la gătit. Orice folosești trebuie spălat imediat, iar după ce ai tăiat carne crudă sau fructe și legume spală foarte bine cuțitul.

Unul dintre obiectele pe care se adună cele mai multe bacterii este tocătorul. El este utilizat adesea la porționarea fructelor și legumelor, așa că bacteriile de pe suprafața lui pot ajunge la bebe. Optează pentru un tocător de lemn în detrimentul unuia din plastic, este o variantă mai sigură. Spală mereu tocătorul imediat după folosire și utilizează un detergent de vase cu dezinfectant. Pentru a elimina microbii poți folosi și oțetul sau apa oxigenată.

4. Prosoapele pentru corp ascund o mulțime de microbi

Prosoapele pe care le folosești pe pielea bebelușului pot să ascundă o mulțime de bacterii. O regulă de la care nu trebuie să te abați niciodată este utilizarea unui prosop absorbant, din bumbac 100%. Spală prosopul după fiecare utilizarea. Dacă îl lași umed, bacteriile se vor înmulți imediat și îi pot provoca iritații copilului tău. Spală mereu prosoapele pentru bebe la o temperatură cât mai înaltă și clătește-le foarte bine pentru a elimina detergentul în totalitate.

5. Lenjeria de pat a bebelușului îi poate provoca alergii

Lenjeria pe care doarme bebe se află în contat direct cu pielea lui ore întregi. Asta înseamnă că trebuie să fie mereu curată. În primul rând, trebuie să știi că cea mai bună lenjerie pentru bebeluși (și pentru tine, de altfel) este cea din bumbac. Schimbă cât mai des posibil lenjeria copilului, iar când o speli setează mașina de spălat la o temperatură cât mai înaltă, pentru a elimina toate microorganismele care îi pot provoca alergii.

Tu știai că aceste lucruri ascunde atât de mulți microbi? Cum procedezi de obicei când vine vorba despre dezinfectarea lucrurilor pe care le folosește copilul tău?

Sursa foto: Shutterstock .

"5 locuri unde se ascund cei mai mulți microbi și cum să scapi de ei" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent