· articole
· intamplari

5 lucruri despre antibiotice
Administrate fără discernământ, pentru afecțiuni pe care nu le pot trata, deja celebrele antibiotic fac mai mult rău decât bine.Administrarea fără discernământ are ca rezultat faptul că bacteriile au dezvoltat o rezistență la aceste tratamente. Așa se face că există în acest moment microbi care nu mai pot fi tratați cu nici unul dintre antibiticele descoperite și cunoscute.

România nu stă bine la acest capitol. Statisticile spun că unul din cinci conaționali se tratează după ureche și ia antibiotice fără recomandare medicală.

Banala răceală este cea mai răspândită afecțiune atratată în acest fel, pacienții ignorând faptul că ea este cauzată de virusuri, nu de bacterii, iar antibioticele NU au niciun fel de acțiune în acest caz.

· Alimente antirăceală care întâresc organismul

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre antibiotice

Secrețiile nazale de culoare galben verzui nu sunt un simptom suficient pentru a se institui un tratament cu antibiotice la copil. În timpul unei răceli, acestea își pot schimba culoarea și pot deveni vâscoase. Dacă sunt însoțite și de alte simptome, pentru mai mult de 10 zile, poate fi vorba de o infecție bacteriană a sinusurilor, care să necesite un tratament specific.

Cele mai multe dintre otite sau durerile în gât se tratează cu medicamente care calmează durerea și scad febra, nefiind nevoie de alte preparate.

Printre efectele secundare ale antibioticelor, în afară de dobândirea unei rezistențe la tratament sau de apariția candidozei se numără și alergiile, diareea, durerea de stomac sau greața.

Dozele de antibiotic rămase în urma unui tratament, trebuie aruncate în condiții de siguranță, mai ales în cazul celor sub formă de suspensie. Ele nu se vor folosi cu altă ocazie.

· Răceala la copii mici

Bacteriile sunt organisme vii, unicelulare, în vreme ce virusurile nu pot exista de unele singure. Sunt particule care conțin material genetic acoperit cu un înveliș protector de natură organică și care cresc și se dezvoltă doar după ce au invadat celulele vii.

Sursă: REVISTA MAMI, decembrie 2015, Foto: 123RF.

"5 lucruri despre antibiotice" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent