· articole
· intamplari

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre zahăr
Nu doar prăjiturelele și bomboanele sunt pline de zahăr, așa cum ai fi tentată să crezi, ci și unele alimente la care te aștepți mai puțin.

Iată câteva dintre ele.

Iaurturile cu gust de fructe sau chiar bucăți de fructe.
Credeai că sunt sănătoase pentru puiul tău? Ei bine, o singură cutiuță poate conține câteva lingurițe cu zahăr, așa că alege întotdeauna iaurtul simplu și adaugă tu ce fructe vrei, tăiate cubulețe.

Sucurile din fructe
Atât cele acidulate, cât și ceaiurile sau nectarul din fructe conțin un adaos impresionant de zahăr. Acestea nu trebuie date copilului decât, poate, ocazional!

Zahărul se ascunde chiar și în ceareale, pâine, conserve, lapte, sosuri de roșii sau alte produse la care nici nu te-ai gândi.

5 lucruri despre antibiotice

Ce zahăr să alegi
Zahărul brun, nerafinat, este de preferat zahărului alb, rafinat. Din magazinele bio, poți procura înlocuitori ai zahărului, sub forma unor îndulcitori naturali benefici sănătății. Este vorba de praful obținut din suc de trestie integral deshidratat, pe care îl găsim sub denumirea de sucanat sau de steviozidă, extrasă din stevia.

Ai grijă la temperatură!
Atât zahărul, cât și mierea nu trebuie folosite la temperaturi crescute. Este interzis să adaugi miere în ceai sau în alte preparate fierbinți, pentru că își pierde calitățile, ba chiar devine dăunătoare. Iar zahărul, oricât de gustos ar fi în forma lui caramelizată, nu trebuie ars, pentru că în urma acestui proces devine periculos pentru sănătate.

Sursă: revista MĂMICA DE AZI, FOTO: 123RF.

"5 lucruri pe care trebuie să le știi despre zahăr" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent