· articole
· intamplari

5 mituri despre frig
Te-ai obișnuit să-l tratezi pe cel mic ca pe un bibelou de porțelan? Să știi că frigul nu-l va "sparge"! Lasă-l să se bucure în voie de micile bucurii ale iernii și încearcă să nu ții cont de miturile bine înrădăcinate în mintea multor dintre noi.1. Este iarnă, încălzim bine camera. FALS
În camera sugarului și a copilului mic (până la 3 ani) temperatura trebuie să varieze între 22 și 23ºC. Îmbracă micuțul cu un body și o salopetă de bumbac, pune-i botoșei dar NU și căciuliță. Aerisește de 3 ori pe zi, câte 10 minute. Pentru copilașii mai mari, 3-6 ani, temperatura optimă din încăpere este un pic mai mică, între 20 și 22ºC.

2. Este frig afară, îl înfofolesc. FALS
Copilul înfofolit va transpira și va fi mai sensibil la frig. Frigul în sine nu produce bolile specifice sezonului rece, dar le favorizează prin scăderea rezistenței organismului. Pune-i decât bluză și pantalonaș de bumbac, pulovăr și un pantalon gros sau o salopetă și o haină groasă, și o singură căciuliță groasă pe cap. Cizmulițele, mănușile groase și fularul nu trebuie să lipsească.

3. Trebuie să mănânce mai mult. FALS
Oferă-i o alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume de sezon. Produsele lactate, oul și carnea nu trebuie să lipsească din farfurioara micuțului. Evită, ca și până acum, excesul de zaharuri concentrate, sucuri cumpărate de-a gata, margarină, brânză topită și mezeluri. Nu e nevoie să pape mai mult ca de obicei.

4. Are roșu în gât, trebuie să bea fierbinte. FALS
Nimic nu este mai dureros decât să bei un ceai fierbinte când ai gâtul inflamat. În timpul episoadelor de angină, când puiul are gâtul roșu și se plînge că-l doare, refuzând să mănânce, cel mai potrivit este să-i dai, în primele zile, iaurturi, compot la temperatura camerei, lăptic neîncălzit, supă de legume călâie. Ceaiul cu miere și lamâie este excelent, cu o singură condiție: să nu fie fierbinte.

5. E frig, stăm în casă. FALS
Copiii, chiar și cei foarte mici, pot ieși afară iarna, cu cîteva condiții:
• Să nu bată vântul, să nu fie furtună sau temperaturi foarte scăzute.
• Nu-l scoate copilașul de până la un anișor afară dacă temperatura este sub -10 ºC.
• Copiii între 3 și 6 ani pot sta afară, iarna, cam 2-3 ore. Dacă temperatura oscilează în jurul a -10 ºC, o oră de joacă este suficientă.
• Îmbracă-l gros, dar nu exagera (trei rânduri de haine și o căciuliță groasă sunt suficiente).
• Nu-l lăsa să iasă afară dacă este bolnăvior, oricât de mult te-ar ruga. Sensibilitatea organismului este foarte mare, iar rezistența foarte redusă.
.

"5 mituri despre frig" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent