· articole
· intamplari

5 obiceiuri cu care ar trebui să-ți obișnuiești copilul
Copilul tău a crescut.

În următorii ani se pregătește de școală, poate deja a început-o și acum este momentul să îl ajuți să deprindă obiceiuri sănătoase care îi vor fi de mare folos mai departe.

Sunt trucuri pe care le poți folosi ca cel mic să nu se simtă constrâns sau obligat să respecte anumite reguli. Transformă, cu spirit creativ, fiecare etapă importantă din viața voastră într-o joacă simplă și plăcută.

1. Să mănânce la micul dejun
Toți nutriționiștii susțin că mic dejunul este cea mai importantă masă a zilei. Învață-l pe cel mic să se bucure în fiecare dimineață de o masă pe gustul lui și încearcă să-l obișnuiești să respecte cele trei mese principale ale zilei, cu două gustări între ele. Chiar dacă simți că ești mereu pe fugă și în întârziere, ajută-te singură și asigură-te că din bucătăria ta nu lipsește un astfel de accesoriu pentru a pune foarte rapid baza unui mic dejun delicios pentru copilul tău. Mai mult, datorită ușurinței de utilizare, poți să-l incluzi liniștită și pe el în procesul pregătirii micului dejun și să transformi totul într-o activitate distractivă, atâta timp cât ești și tu de față. Vei vedea că respectarea corectă a meselor pricipale ale zilei îl vor ajuta să scape de reflexul de a alerga în fiecare clipă după gustări nesănătoase.

2. Ce facem cu accesul la tehnologie
Trăim în 2017 și nu trebuie să ne prefacem că tehnologia nu există. Dacă noi am crescut fără ea nu înseamnă că și copiii noștri trebuie să facă același lucru. Jocurile pe calculator, console, tablete sau smartphone-uri nu ar trebui interzise. De fapt, cel mai important lucru pe care l-ai putea face în acest context este să îi acorzi atenție copilului tău atunci când ajungi acasă de la locul de muncă. Dacă un copil va simți că este neglijat din acest punct de vedere, atunci jocurile pe telefon chiar devin singura sa ocupație distractivă.

3. Încurajează-l să facă mișcare
Are energie și vrea să o consume. Nu-l împiedica să facă asta și încurajează-ți copilul să meargă chiar mai departe. Chit că ai băiețel sau fetiță, poți alege între balet, fotbal, înot, atletism, karate și multe alte discipline în care să-și epuizeze resursele uriașe de energie. O disciplină sportivă înseamnă sănătate prin mișcare, dar și socializare cu alți copii de vârsta micuțului tău. Obișnuiește-l să fie activ mereu și să-și urmeze pasiunile, chiar dacă la început vor fi schimbătoare.

4. Nu-i opri creativitatea
La fel ca în cazul sportului, cel mic trece printr-o perioadă a descoperirilor spectaculoase. S-ar putea să te trezești că va dori să învețe să cânte la pian, va umple colile de hârtie cu desene și picturi sau va fredona prin casă cu talent multe dintre melodiile cunoscute de la radio și TV. Este important să ții pasul cu ceea ce îl pasionează pe copilul tău și să cauți mereu să-i oferi o experiență autentică, pentru a putea lua deciziile corecte. Cine știe ce talent s-ar putea ascunde printre toate curiozitățile pe care le are. E datorita ta să-l ajuți să le descopere. Dacă vrea să cânte, un curs de canto ar putea fi de ajutor, dacă visează să fie într-o trupă, cumpără-i o chitară și ajută-l să exerseze. Vei observa care sunt lucrurile de care se va plictisi rapid și vei începe să înțelegi mai ușor ce îi place, ce nu și, mai ales, de ce.

5. Să strângă după el
Acest obicei te-ar putea ajuta chiar pe tine ca în zilele în care te vei simți obosită să ai parte de puțină susținere. Încearcă să-l incluzi în activitățile casei, chit că vorbim despre spălatul vaselor sau o curățenie generală. Transformă totul într-o joacă pentru el și astfel orele care altfel ar fi trecut greu și obositor s-ar putea dovedi o gură de oxigen pentru tine, iar el va învăța să se responsabilizeze de unul singur în viitor. În plus, în acest fel amândoi vă puteți apropia și mai mult, mai ales după o săptămână în care tu ai fost la muncă, iar micuțul a stat la școală, grădiniță, bunici sau cu bona.

Suntem curioase să aflăm: care sunt activitățile de zi cu zi în care tu îți implici copilul?

Sursă foto: Shutterstock / Copyright Evgeny Bakharev .

"5 obiceiuri cu care ar trebui să-ți obișnuiești copilul" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent