· articole
· intamplari

5 recomandari pentru vizionarea emisiunilor de la televizor0-0/s261x260/13094191_997368803633527_9150380851268792504_n.jpg?oh=61c7246ce296abfc0d4b39f8c2046eda&oe=57B5FC6A"/>
Învață-l pe copil tău cât și cum să vizioneze emisiuni difuzate de la televizor. Asigură-te că timpul petrecut în fața ecranului este timp de calitate, că emisiunile sunt potrivite vârstei lui și fii, la rândul tău, un exemplu de urmat!

• Învață-ți copilul CUM cum să se uite la televizor – adica să vizioneze anumite programe și nu doar să privească în ecran, indiferent de emisiunea care se nimerește. Asta înseamnă identificarea din timp a unor emisiuni care-l interesează pe copilul tău și oprirea televizorului la finalul acestora. Ideea este să aleagă în mod conștient să urmărească o emisiune, nu de a pierde timpul frunzărind prin toate programele până când găsește o emisiune sau un desen animat pe placul lui.

• Fă în așa fel încât privitul la televizor să nu fie prea la îndemână. De cele mai multe ori televizorul devine o prezență constantă a vieții de familie: merge pe fundal în timp ce vă jucați, gătiți sau mâncați. Încearcați să aveți televizor doar în living, nu în toate camerele și, mai ales, nu în camera copilului.

• Închide televizorul în timpul orelor de joacă. Copiii au nevoie de socializare cu prieteni de vârsta lor, iar televizorul le distrage atenția. Vor ajunge să se uite la televizor în loc să se joace împreună. Deci, fără televizor când vin prieteni în vizită!

• De câte ori ai ocazia, uită-te împreună cu el la televizor. E foarte important să fii la curent cu ceea ce urmărește copilul tău la televizor. Vei fi surprinsă să descoperi ce lucruri se regăsesc în programele pentru copii. În plus, în felul acesta puteți și discuta despre subiectele văzute sau îi poți explica o evenuală nelămurire.

• Fii un exemplu pentru copil. Atitudinea și comportamentul copiilor - ce le place, ce mănâncă, cum vorbesc - sunt influențate cel mai mult de ceea ce văd la părinți. Prin urmare, dacă tu schimbi mereu canalele, în ideea că poate-poate descoperi ceva interesant, degeaba le vei spune lor să nu facă asta!

Editor: Adina Brânciulescu, Foto: 123RF .
"5 recomandari pentru vizionarea emisiunilor de la televizor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent