· articole
· intamplari

5 reguli de respectat pentru o cameră a copilului mult mai sigurăDupă ce devenim părinți, dorința de protecție și siguranță capătă noi valențe.

Devenim mai responsabili și suntem, fără îndoaială, mai atenți atunci când facem alegeri pentru viitor.
Un bun exemplu este accentul pe care îl punem asupra măsurilor de siguranță atunci când renovăm locuința. Organizarea fiecărei camere este atent gândită și are în prim plan, respectarea nomelor de siguranță. 

Camera copilului trebuie să ofere, în egală măsură, spațiu, utilitate și protecție, de aceea amenajarea ei necesită atenție sporită. Iată care sunt cele 5 reguli musai de respectat atunci când vrei ca noua camera a copilului să fie sigură!

1. Verifică instalația electrică


Înainte de a te apuca de organizat camera, verifică toate prizele din interior. Gândește-te cum vrei să fie întrerupătoarele, iar dacă este nevoie schimbă circuitele electrice. Pentru o protecție sporită, pune capace de siguranță prizelor pentru a nu putea fi introduse obiecte. Becurile folosite pentru iluminat trebuie să aibă o lumină caldă să nu le afecteze astfel vederea. De preferat ar fi ca lampa de veghe să funcționeze pe baterii, să nu fie conectată mereu la priză.

De asemenea, e indicat să optezi pentru un sistem de încălzire, pe care să îl poți controla chiar și de la distanță. Ideal este ca temperatura camerei să nu depășească 25 de grade, iar gradul de umiditate să nu fie mai mare de 40-50% atunci când afară sunt valori cuprinse între 10 și 20 de grade sau de 35-40% când în exterior sunt între 0 și 10 grade.

2. Izolează camera


Pentru un confort termic optim, aigură-te că încăperea celui mic este bine izolată atât pe interior cât și în exterior. Pentru baie, foloseste produse pentru hidorizolații de bună calitate. Astfel, nu vor exista infiltrații și nici mirosuri neplăcute de mucegai. Umiditatea va avea valorile normale, iar aerul va fi respirabil.

3. Ancorează mobilierul 


Pentru camera copilului, optează pentru piese de mobilier versatile, care se pot reinventa pe măsură ce micuțul crește. Alege paturi extensibile, șifoniere cu multe spații de depozitare, o bibliotecă încăpătoare. Indiferent de modelele alese, prinde-le de perete! Nu alege rafturi suspendate, nici polițe pentru că oricând se pot desprinde în cazul în care se agață de ele și se pot întâmpla incident foarte neplăcute. 

4. Montează uși și ferestre sigure


În cazul în care camera are balcon, sau dacă are geam către exterior, asigură-te că atașezi sisteme de siguranță pe lângă cele din fabrică. În cazul în care stai la parter, alege obloane care se închid foarte bine. Imaginația și curiozitatea copiilor nu au limite, de aceea este bine să previi orice idee năstrușnică le vine. 

Dacă ușa de la camera lor are cheie, este mai bine să o scoți ori să o atașezi pe exterior, evitând  astfel riscul de a se bloca.

5. Accesorizează camera cu decorațiuni adecvate


Asigură-te că cel mic are în camera lui doar accesorii (inclusiv jucării) cu care nu se poate răni, nu se poate sufoca și nici nu poate distruge obiectele din jur. 

Creșterea unui copil, pe lângă iubire și bucurie, necesită o deosebită atenție. Pericolele sunt la tot pasul și trebuie să încerci, pe cât posibil să le ții la distanță. Este important totuși să nu-l ții într-un glob de sticlă, însă nici să-l expui situațiilor pentru care încă nu este pregătit. Oferă-i protecție încă din primele zile de viață și ajută-l să se adapteze ușor la mediul înconjurător!

Pe măsura ce va crește, va reuși să-și poarte singur de grijă, dar chiar și așa, va beneficia fără limită, de protecția voastră, cei care îl iubesc cel mai mult.

 
Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels.

"5 reguli de respectat pentru o cameră a copilului mult mai sigură" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent