· articole
· intamplari

5 semne care te anunță că cel mic are probleme de vedere
Memoria vizuală este cea care ne ajută să reținem cel mai mult, atunci când încercăm să asimilăm informații noi, iar studiile au arătat că cei mici învață în proporție de aproximativ 80% cu ajutorul acestui tip de memorie.Atunci când acest simț este diminuat de probleme de vedere, copiii întâmpină adevărate dificultăți, mai ales când vine vorba de informațiile predate la școală, așa că trebuie să intervii cât mai repede. Altfel, cel mic nu va ști cum să gestioneze situația, iar de aici se vor naște adevărate frustrări. Cum îți dai seama că micuțul tău nu vede bine și ce soluții există, pentru a remedia problema pe care o întâmpinați, poți afla în cele ce urmează.

1. Ține cărțile prea aproape de ochi și stă lângă televizor
Dacă observi că cel mic apropie prea mult cărțile atunci când își face temele sau stă foarte aproape de televizor, acesta ar putea fi un semn că suferă de miopie. Vederea la distanță îi este tulburată de această afecțiune a ochilor, pe care o poți stabili în cadrul unui control oftalmologic simplu. Soluția cea mai la îndemână ar fi să îl înveți să poarte lentile de contact încă de la o vârstă fragedă, pentru a se obișnui cu ele și a-i fi mult mai ușor să se bucure din nou de o vedere clară. Mai mult decât atât, purtând lentile, va scăpa și de eventualele răutăți ale colegilor de clasă, aproape inevitabile în perioada școlii primare, legate de cei care poartă ochelari de vedere.

2. Nu poate citi decât urmărind cu degetul
Cel mic nu poate citi, stând la o distanță care să nu îi permită să atingă cu degetul rândul la care a ajuns? Acest detaliu poate anunța o problemă cu vederea. Dacă îl îndrumi să urmărească scrisul doar cu ochii și nu reușește, mergeți cât mai repede la medicul oftalmolog.

3. Lăcrimează la contactul cu lumina sau îl mănâncă ochii des
Dacă are o problemă de adaptare la trecerea de la lumina soarelui la cea de interior sau invers ori dacă observi că îi lăcrimează ochii de fiecare dată când stă în fața blițului unui aparat foto, e posibil să aibă probleme cu vederea. Sensibilitatea la lumină nu este o veste bună și reprezintă un simptom destul de clar pentru care trebuie să ajungeți la cabinetul unui medic specialist.

4. Închide un ochi pentru a vedea mai bine
Acest simptom poate fi mai ușor sesizat dacă urmărești gesturile pe care le face atunci când se uită la televizor. Dacă observi că închide un ochi și motivează că doar așa poate vedea mai bine, înseamnă că ochii săi au o problemă în a colabora, ceea ce poate anunța că cel mic are o dificultate de convergență a ochilor. Nu trebuie să îți faci griji, pentru că medicul oftalmolog va ști ce recomandări să vă facă, pentru ca vederea netulburată să-i revină cât mai curând copilului tău.

5. Notele sale au început să scadă
De cele mai multe ori, cei mici nu sunt conștienți de problemele de sănătate pe care le pot avea, dar asta se poate reflecta în catalog. Dacă notele copilului tău au început să scadă, e posibil ca acesta să nu mai vadă cum trebuie la tablă, deci nu va putea fi atent la ce se predă. Dacă știi că cel mic nu obișnuia să rămână cu lecția neînvățată, dar aceasta s-a schimbat de ceva timp încoace, e posibil ca o vizită la cabinetul de oftalmologie să fie tot de ce are nevoie. Astfel, specialiștii vor putea să îi recomande lentilele de contact care se potrivesc cel mai bine cu afecțiunea pe care o are, pe care îi poți comanda de pe https://www.lentiamo.ro/.

Ai grijă de sănătatea ochilor copilului tău și inițiază-l în comportamentul de igienă pe care ar trebui să îl aibă pentru tot restul vieții, indiferent dacă vederea lui se va corecta sau dacă va fi dependent de lentile de contact pentru o perioadă mai lungă.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/portrait-girl-young-face-female-1160487/
Sursa: Digital workforce .

"5 semne care te anunță că cel mic are probleme de vedere" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent