· articole
· intamplari

5 tipuri de elevi. Cum trebuie procedat in fiecare caz
Exista diverse tipuri de elevi – unii sunt rapizi în gândire, alții mai lenți, unii sunt implicați, alții dimpotrivă, dezinteresați, unii doresc să iasă în evidență (chiar dacă nu au răspunsurile potrivite), alții nu știu cum să se mai ascundă și să treacă neobservați.Luăm în discuție cinci tipuri de elevi și cum trebuie procedat în fiecare caz în parte.

Strălucit, dar dezorganizat
Elev dedicat, implicat, cu performanțe sportive și lider înnăscut. Pare să aibă toate calitățile pentru a fi un elev strălucit, dar nu poate să-și îndeplinească un angajament, o sarcină, fără să abandoneze, în schimb, un alt proiect.Încurajează-l să se implice în activități importante pentru el și ajută-l să nu se supraîncarce (ceea ce înseamnă că nu va putea realiza lucrurile așa cum și-ar dori, că trebuie să coboare standardul sau chiar să renunțe la unele ceea ce poate să devină frustrant pentru el).

Serios, dar… degeaba
Este serios, se străduiește, dar… rezultatele strădaniei sale se lasă așteptate. Viteza sa de procesare a informației este mai mică decât media, lucru care face ca un volum normal de muncă școlară să fie o provocare reală.
Are multe frustrări legate de abilitățile de învățare și rezultatele obținute la școală. Îi poate fi de ajutor să-i ajute pe elevii din clase mai mici - acesta fiind un exercițiu bun pentru a-și câștiga și consolida încrederea în sine - o sarcină care îi va aduce o mare satisfacție.

Creativ, dar delăsător
Talentul lui artistic uimește pe toată lumea - fie că este vorba de un instrument muzical, de obiectivul aparatului de fotografiat sau de șevalet. Școala este însă o cu totul altă discuție…
Integrează preocupările sale artistice în proiectele școlare - cum ar fi realizarea unui film pentru un proiect de clasă. Această strategie îl va ajuta să fie mai motivat la școală.

Orator înnăscut, dar cu scrisul… e mai greu
Excelează când vine vorba de conversații, prezentări, dezbateri. Alege cele mai potrivite cuvinte, formulari, idei și este foarte convingător. Din păcate, lucrările lui scrise și testele nu ating același grad de măiestrie… de fapt, rămân (prea) mult în urmă.
Persoanele din această categorie tind să creadă, indiferent de vârstă, că au întotdeauna dreptate. De aceea, o metodă bună de motivare este să faci să pară că lucrurile pe care trebuie să le facă sunt cumva ideea lui (sau că, de fapt, că își dorea să facă așa ceva). Ca să-l ajuți să depășească bariera egoismului, poți să te folosești de exemple din domeniul care-l interesează (dezbateri, prezentări) pentru a-i arăta că munca în echipă și colectivul îl pot ajuta să aibă și mai mult succes.

Superficial, dar sincer
Este convins că puțin efort în momentul potrivit este suficient. Apoi, nu înțelege de ce nu obține succesul așteptat. Este posibil să fie un copil retras, care nu are încredere în sine. Nu subestima ajutorul pe care-l oferă anumite responsabilități, tabere în care are sarcini bine stabilite, tabere de cercetași – când trebuie să fie organizat, i se atribuie responsabilități și poate să devină chiar lider dacă și le îndeplinește bine. Încrederea în sine reprezintă un câștig pe termen lung, în plus învață să fie organizat și că rezultatele sunt direct proporționale cu implicarea și efortul.

Foto: Guliver/ Thinkstock
Editor: Adina Gruia
Sursă informații: articol publicat pe site-ul newparent.com.

"5 tipuri de elevi. Cum trebuie procedat in fiecare caz" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent