· articole
· intamplari

6 pasi pentru o invatare mai rapida si eficienta0-9/12096085_897994806904261_7436541262698435302_n.jpg?oh=ceff1ac0fa0f41f3cb46922867910e5b&oe=56959F2F"/>
Organizată și planificată, învățarea poate deveni mai ușoară pentru copilul tău. Iată cu ce sfaturi îl poți ajuta.

Să fie atent la ore și să noteze ceea ce spune învățătoarea
În acest fel, el a început să învețe chiar înainte de a se apuca de studiu. Dacă este atent și notează, procesul de învățare începe încă din sala de clasă. Nu poate fi atent – are un coleg gălăgios sau nu vede bine la tablă? Asigură-te că are un loc potrivit de unde poate să-și urmărească învățătoarea cu atenție. Spune-i să anunțe (pe tine sau pe învățătoare) dacă sunt persoane care-i distrag atenția de la ore.

Notițele bune înseamnă învățare mai rapidă
Răsfoiește-i și analizează-i regulat caietele. Cu cât notițele luate la școală sunt mai bune - cu scris citeț, sunt complete - cu atât îi este mai ușor să le citească, să le urmărească și să învețe după ele.

Organizarea și planificarea fac minuni!
Dacă afli că are un test sau o evaluare, nu lăsa să amâne pregătirea pentru ultima zi. Cumpără-i un calendar amuzant, pe care să și-l pună în colțul lui de lucru și pe care să-și noteze datele testelor anunțate, pentru a se pregăti din timp. Dacă se plânge că are o zi grea și prea mult de învățat, ajută-l să se organizeze. Este bine de știut că 45 de minute reprezintă intervalul în care creierul poate fi atent. După 45 de minute este nevoie de o pauză, dar nu cu televizor!

Fragmentează!
O poezie sau o lecție mai lungă pot fi fragmentate și învățate în zile diferite. Este supărat și îngrijorat că uită ce a învățat în ziua precedentă? Explică-i că repetiția este esențială în procesul de învățare. Cu cât repetă mai mult, cu atât sunt mai multe șanse ca informația să se întipărească pe creier. În cazul în care trebuie să memoreze o informație, o enumerație, ajută-l să găsească niște trucuri. De pildă, are de învățat planetele în ordinea lor de la Soare. Sugerează-I să formuleze o frază în care fiecare cuvânt să înceapă cu prima literă a planetei. Avem: Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun. Poate formula următoarea frază: “Mama Verei Poate Muta Jucăriile Stricate Uitând Nucile”. De asemenea, îndeamnă-l să recapituleze constant lecțiile deja învățate și să se asigure că nu le-a uitat (va fi deja pregătit în cazul unui test).

Cere ajutor!
Dacă nu înțelege ceva, învață-l să nu se sfiască să-și întrebe învățătoarea și, dacă este nevoie, să parcurgă împreună cu ea notițele luate la școală. Dacă este acasă, poate să ceară ajutorul unuia dintre voi.

Somn ușor
Mâine va avea un test și se plânge că nu mai știe nimic, chiar dacă a învățat mult timp?. Liniștește-l și spune-i să se odihnească, deoarece pentru sedimentarea informațiilor creierul are nevoie de timp. Dimineața o să vadă că toate cunoștințele i-au revenit în minte!

Foto: Guliver/ Thinkstock
Editor: Adina Gruia
Sursă: Kidshealth.org
.
"6 pasi pentru o invatare mai rapida si eficienta" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent