· articole
· intamplari

6 recomandari pentru a imbunatati relatia parinti-bunici0-0/s261x260/13006729_989915901045484_1506503442806899127_n.jpg?oh=33d337c6910ca14d474d34d7d2953cc8&oe=57AF66CE"/>
Relația părinți-bunici poate să întâmpine oarecare dificultăți. Te-ai gândit că a deveni bunic este foarte asemănător cu a deveni părinte? Abia se acomodează părinții tăi cu schimbările din viața lor, cu ideea că ai familia ta, că ești un adult independent și. apar nepoțeii.

În această situație, primul instinct al noilor bunici este să fie din nou… părinți! Așa că iată 6 sfaturi pentru a reduce neînțelegerile părinți-bunici care pot să apară.

Ai răbdare.
Părinții tăi trebuie să se acomodeze cu această situație (așa cum și tu cauți să te obișnuiești cu rolul de părinte), doresc să-și arate implicarea și dragostea pentru nepoțel dar nu știu care e cea mai bună metodă pentru a face asta. E posibil să te sufoce cu prea multă atenție, sfaturi, cadouri, dorința de a ajuta. O să treacă. Probabil.

Ascultă sfaturile lor…și apoi filtrează-le.
E firesc ca bunicii să ofere sugestii despre creșterea copilului (doar au făcut asta mai mult timp decât tine). Ascultă cu atenție ce au de spus, fii politicos/ politicoasă, apoi alege doar ce crezi că se potrivește situației și stilului tău. E important pentru ei să vadă că asculți ce îți spun, chiar dacă nu urmezi toate sfaturile.

Cat timp il lasi in grija bunicilor

Fii politicoasă.
Sunt modalități mai plăcute sau mai puțin plăcute de a refuza ajutorul cuiva. Poți să spui „Mamă, am ales să încercăm altă metodă decât cea pe care ați aplicat-o voi când eram mici, dar părerea ta este foarte importantă pentru mine și m-aș bucura tare mult dacă mi-ai spune cum ți se par rezultatele, formula care este mai puțin deranjantă decât „A trecut rândul vostru, acum e al nostru, nu vă băgați”.

Lasă orgoliul la o parte.
Ocazional, cere sfatul părinților tăi, în special când chiar ai nevoie de el. Asta le va arăta că le apreciezi sfaturile, îi va face să simtă că și ei contează și se vor convinge că nu îi excluzi.

Împarte și include.
Poate cel mai dificil lucru de înțeles pentru părinții tăi este că au doar un rol parțial în viața copiilor tăi, că principalele personeaje din viața micuților sunteți voi, părinții. Așa că, atunci când ai posibilitatea, invită-i alături de voi: la serbările de la grădiniță, la o masă în oraș, iar dacă sunt la depărtare, trimite fotografii pe email, felicitări sau lucrări ale copiilor, care să-i bucure și să aibă cu ce să se laude.

Las copilul la bunici?

Fii înțelegătoare.
Inevitabil, la un moment dat părinții tăi vor spune ceva care te rănește sau nu este pe placul tău. Explică-le pe cât posibil unde/ cum au greșit și roagă-i să fie mai atenți pe viitor la impactul pe care-l au vorbele lor asupra ta și a copiilor tăi. Oferă-le totuși posibilitatea să explice care era ideea din spatele comantariilor lor (mai mult ca sigur a venit dintr-o intenție bună).

Adaptare după un articol publicat pe Parents.com, Foto: 123RF .
"6 recomandari pentru a imbunatati relatia parinti-bunici" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent