· articole
· intamplari

7 aliati de nadejde pentru curatenia de Sarbatorijpg?oh=ae448ad429d7245a9b19cb398d4a7a1a&oe=57210452&__gda__=1457555970_5b5abfd580379064e183a121f3fd4b37"/>
Iată șapte produse naturale pe care le poți folosi cu încredere pentru curățenia de Sărbători. Sunt la fel de eficiente ca produsele de curățare din comerț, dar sunt mai ieftine și pe multe dintre acestea le ai deja în casă, la îndemână.

5 strategii pentru a evita stresul de Sarbatori

Produse naturale pentru curățenia de Sărbători

Orez alb nefiert
Nu știi cum vei reuși să cureți vazele sau sticlele decorative cu gât subțire? Orezul s-ar putea să-ți fie de ajutor! Umple recipientul pe jumătate cu apă caldă, adaugă 1-2 linguri de orez alb nefiert, acoperă gura sticlei cu palma și agită puternic timp de câteva minute. Repetă procedeul dacă este necesar, până ce orezul, care acționează ca un scrub, îndepărtează murdăria și praful care s-au adunat.

Ketchup-ul poate fi utilizat pentru a elimina petele de pe vasele de cupru și alamă. Pur și simplu toarnă ketchup pe o bucată de material și freacă bine zona cu probleme până când aceasta se curăță și apoi clătește-o cu apă caldă.

Textura dură a zațului de cafea conferă acestuia calitățile unui veritabil produs de tip scrub. Învelește câteva linguri de zaț de cafea într-o bucată de pânză, prinde-o cu un elastic și curăță resturile dificil de îndepărtat de pe veselă. De asemenea, cafeaua îndepărtează mirosurile neplăcute. De aceea toarnă cafea într-un castron și așază-l în frigider pentru a elimina mirosul care poate veni din acesta.

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca agent complet de curățare, care nu te lasă la greu în cele mai diverse situații. Curăță eficient suprafețele, ca orice produs non-abraziv destinat curățării, absoarbe mirosurile (este ideal pentru pentru coșurile de gunoi, frigide, congelator etc), dezintegrează mizeria și grăsimile și este util și pentru spălarea rufelor: le înmoaie, iar dacă te afli într-o zonă cu apă dură este util în procesul de clătire, eliminând urmele de detergent.

Marele rival al bicarbonatului de sodiu este oțetul alb – curăță, dezinfectează, dezodorizează (mirosul dispare după uscare). Atenție - nu-l utiliza pe suprafețe de marmură.

Ca și oțetul alb, sucul de lămâie este un bun agent de curățare: îndepărtează petele de apă dură, de săpun, este eficient pentru curțarea și redarea strălucirii obiectelor din cupru și alamă. Amestecă sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu și oțet pentru a obține o pastă imbatabilă care curață vase, suprafețe, pete, iar dacă este amestecată cu ulei de măsline poate fi utilizată pentru lustruirea mobilierului. Nu uita că lămâia este un agent natural de înălbire (ceea ce o recomandă pentru pete), de aceea testeaz-o pe zone ascunse înainte de a începe curățarea pe zone ascunse pentru a evita deteriorarea sau decolorarea.

Vin Sarbatorile! 6 sfaturi pentru mamici

Amidon de porumb
Este suficientă o lingură de pulbere pe care o torni direct pe covor pentru a face să dispară petele de grăsime. Lasă-o să acționeze 15 - 30 de minute înainte de a o aspira. Grăsimea va fi absorbită de amidon!

Tu ce alte produse naturale folosești când faci curățenia de Sărbători?

Foto: Guliver/ Thinkstock
Autor: Adina Gruia.
"7 aliati de nadejde pentru curatenia de Sarbatori " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent