· articole
· intamplari

7 idei de activități în aer liber pe care să le faci împreună cu copilul tău
Jocurile în aer liber au un rol vital în dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copilului.

Într-o epocă în care lumea virtuală are un puternic impact asupra copilului ce îl atrage în plasa sedentarismului, activităţile ludice în aer liber sunt importante pentru creşterea sănătoasă, atât mintală, cât şi fizică, a copilului tău.De asemenea, timpul petrecut în aer liber îi oferă posibilitatea de a-şi îmbogăţi cunoştinţele prin explorarea mediului înconjurător, îi învaţă cum să îşi asume riscuri, le stârneşte curiozitatea şi imaginaţia.

Picnic la iarbă verde

Copiilor le plac excursiile, aşa că le puteţi trezi interesul pentru mediul înconjurător, făcând un picnic în aer liber. Pregatiţi împreună sendvişuri, pături, veselă şi tacâmuri de plastic şi mergeţi la iarbă verde. Natura vă este cel mai bun prieten, atunci când vine vorba de activităţi în aer liber. Fiţi creativi şi inventaţi tot felul de jocuri cu plante, vreascuri, pietricele pe care să le adunaţi împreună. Vă puteţi relaxa privind cerul şi norii, puteţi face expediţii explicându-le celor mici noţiuni despre natură pe înţelesul lor. Dacă vreţi să faceţi o mică drumeţie în pădurea de la marginea oraşului, încălţămintea comodă este obligatorie. O pereche de încălţăminte sport trebuie să fie rezistentă şi să asigure o ventilaţie bună piciorului. Dacă nu aveţi deja, vă puteţi comanda, cu doar câteva click-uri, dintr-un singur loc pentru întreaga familie, încălţăminte sport pentru bărbaţi
, pentru femei şi pentru cei mici de la brand-uri cunoscute, la preţuri avantajoase. Comandaţi rapid online şi primiţi rapid încălţămintea, înainte ca weekend-ul să înceapă.

Jocul cu mingea

Fie că sunteţi la mare sau la munte, în curte sau în parc, jocul cu mingea este cea mai populară şi la îndemână activitate, ce îl poate ajuta pe copil să socializeze şi să se distreze. În funcţie de vârsta copilului, există o multitudine de activităţi şi mingi specifice, din care puteţi alege: tenis, volei pe plaja, basket pentru pitici sau fotbal.

Cursa de obstacole

O idee genială pentru a-i testa micuţului agilitatea, a-l impulsiona să facă exerciţii fizice şi pentru a-l face să se distreze de minune este cursa cu obstacole. Vă puteţi ajuta de obiecte din garaj (tuburi, bârne, frânghii, cauciucuri) sau jucării cu ajutorul cărora puteţi crea un traseu. Spre exemplu: slalom printre obiecte, echilibristică pe o scândură, mers de-a buşilea sau sărituri în cercuri.

Baloane cu apă

Într-o zi fierbinte de vară, bătaia cu apă poate fi un înlocuitor perfect pentru baia în piscină, pentru a se răcori şi a se distra împreună cu alţi copii. Puteţi umple baloanele cu apă, împrăștiindu-le apoi prin curte, la întâmplare. Jocul devine distractiv atunci când baloanele se sparg şi stropesc jucătorii.

Pictura pe faţă

Este una din cele mai îndrăgite activităţi ale copiilor, pentru că îşi pot dezvolta imaginaţia cu idei cât mai năstruşnice. Nu aveţi nevoie decât de câteva creioane, carioci, acuarele şi pensule, sclipici, paiete şi multă imaginaţie. Micuţii vor fi extrem de curioşi şi încântaţi să încerce şi un alt fel de educaţie plastică, una pe care cu siguranţă nu o vor învăţa la şcoală.

Micul bucătar

Imaginați-vă cât de utilă poate fi această activitate pentru cei mici. Dintr-o simplă joacă „de-a bucătarii”, pot învăța reguli de bază ale gastronomiei. Profitaţi de zilele frumoase de primăvară şi transformaţi un colţ de grădină în mica voastră bucătărie în aer liber. Nu trebuie să gătiţi preparate complicate, ci poate o salată, un desert făcut rapid. Feriţi-l pe cel mic de cuţite, răzători şi alte ustensile în care se poate răni. Sugeraţi-i activităţi mai simple, precum spălarea fructelor şi legumelor, decorarea salatelor sau amestecarea unor ingrediente.

Creta colorată

Dacă vremea frumoasă este numai bună de petrecut în parc, luaţi cu voi şi o cutie de cretă colorată. Fiind ocupaţi cu desenul pe o porţiune mică de ciment, cei mici sunt mult mai uşor de supravegheat, plus că această activitate le dezvoltă creativitatea şi concentrarea.

Profitaţi de fiecare zi frumoasă a acestui început de an şi petreceţi împreună cu cei mici activităţi pe cât de simple, pe atât de importante pentru dezvoltarea lor.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pixabay
.

"7 idei de activități în aer liber pe care să le faci împreună cu copilul tău " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent