· articole
· intamplari

7 lucruri pe care le poți face ca să stimulezi dezvoltarea pasiunii copilului tău pentru matematică (Clubul matematicienilor)
Dacă ai un copil atras de matematică, te consideri încă de pe acum, probabil, norocos și vrei să îl încurajezi să-și dezvolte această pasiune și să își atragă în jurul lui prieteni cu preocupări similare ca într-un adevărat club al matematicienilor.
Dincolo de avantajul incontestabil de a face, mai târziu, carieră într-un domeniu de viitor și generos recompensat financiar (și nu numai), matematica mai aduce suplimentar o serie de beneficii pentru dezvoltarea lui.  
Iți prezentăm succint câteva dintre acestea:

 • crește respectul de sine și reduce teama de eșec;

 • îl orientează spre soluții ;

 • dezvoltă o gândire strategică;

 • învață mai ușor din domenii și discipline diverse;

 • devine selectiv în alegerea prietenilor și îi crește interesul pentru socializarea cu persoanele cu pasiuni similare.
  Dar,
cum o pasiune rareori devine statornică de la sine, este important să îi creezi un mediu stimulativ care să-l ajute să evolueze și să își ducă preocuparea la un nou nivel.  
Iată 7 lucruri care sunt la îndemâna oricărui părinte pentru a face din pasiunea pentru matematică un univers dinamic, plin de provocări și recompense:  

 1. Oferă-i acces la materiale extra-școlare bine structurate și atractive
 
O variantă validată de mulți părinți și profesori pentru astfel de materiale este chiar pachetul de lucrări Clubul matematicienilor.  
Acesta reprezintă un set de auxiliarele gândite pentru ambele semestre (Clubul matematicienilor semestrul I și II) care se adresează copiilor din clasele 5-8. Lucrările oferă acces la un suport teoretic structurat logic și în perfectă completare cu materia predată în clasă, reprezentând, totodată, un instrument de informare și evaluare foarte util în pregătirea pentru testările semestriale.  
Principalele avantaje în utilizarea acestor tipuri de auxiliare constau în special în faptul că:  

 • oferă informații și exerciții sincronizate cu programele școlare;

 • sunt un suport de bază pentru asimilarea și consolidarea competențelor-cheie;

 • matematica este văzută în corelație cu alte domenii și discipline.
 
Aceste pachete de lucrări sunt editate, așadar, anual, cel mai recent set de auxiliare fiind Clubul matematicienilor 2019.  
Indiferent dacă optezi pentru Clubul matematicienilor sau oricare alte tipuri de materiale de lucru individual, este important să reții că rolul lor este de a menține treaz interesul pentru noi informații și provocări din domeniul matematicii.  

 1. Ajută-l să-și creeze propria bibliotecă matematică
 
Simpla existență a unui spațiu fizic cu cărți, caiete și materiale cu și despre matematică (Clubul matematicienilor, de exemplu) îl va încuraja să studieze mai mult și chiar să investească proprii bani din pușculiță în creșterea acestei mici biblioteci.  

 1. Arată-i că ești real preocupat de pasiunea lui și curios de noile descoperiri
 
Cele mai importante momente pentru un copil care își descoperă pasiunile sunt strâns legate de conversațiile spontane în care pot să împărtășească impresiile și să povestească despre pasiunile lor.  

 1. Fii un model pentru felul în care trebuie să rezervi timp pentru ceea ce îți place
 
Ceea ce face un părinte este mult mai puternic decât ceea ce zice. Modelul comportamental al părintelui influențează pe termen lung modul în care copilul alege să se raporteze la sine și la lucrurile din jurul său. Rezervă-ți timp pentru propriile pasiuni și ajută-l să-și sincronizeze programul cu al tău.  

 1. Povestește-i despre pasiunile din copilăria ta
 
Nimic nu se compară cu o experiență reală împărtășită. Reamintește-i că ai fost și tu copil cândva, că ai trăit experiențe similare și ajută-l să înțeleagă cum ți-au folosit pasiunile din copilărie în viața de adult.  

 1. Încurajează-l să participe la competiții
 
Competițiile sunt o sursă bună de validare a cunoștințelor, pe de o parte, dar și de poziționare în raport cu ceilalți și motivare prin recompense. Copilul tău are nevoie de repere pentru a deveni mai bun.  

 1. Oferă-i acces la povești motivaționale
 
Poveștile motivaționale pot fi un factor stimulativ foarte eficient dacă sunt spuse în contextul potrivit și au suficientă relevanță pentru vârsta lui. Oferă-i acces la exemple din exterior (copii care au obținut rezultate extraordinare sau care au reușit în anumite domenii) și ajută-l să-și vizualizeze propriile oportunități.


Sursă: agenția SeoPower
Sursă foto: Pexels
.

"7 lucruri pe care le poți face ca să stimulezi dezvoltarea pasiunii copilului tău pentru matematică (Clubul matematicienilor)" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent