· articole
· intamplari

8 lucruri pe care le poți face într-un city break la Roma cu cei mici
Vacanțele pot fi destul de imprevizibile, mai ales când cãlãtorești cu copii.

Dar puține lucruri se comparã cu bucuria lor în fața noilor descoperiri.

Dar știi deja, probabil, cã secretul unei vacanțe cu puține griji este sã planifici temeinic programul pe fiecare zi, mai ales atunci când cãlãtorești cu copii mici sau când petreci puțin timp la destinație. În felul acesta, o sã te poți bucura de fiecare moment din vacanțã, de activitãți în familie și o sã puteți vedea cât mai multe dintre locurile pe care v-ați dorit sã le vedeți.

Cum alegi cea mai bunã destinație city break ? Care sunt cele mai ieftine city break-uri din Europa? Ce avantaje ai dacã alegi un city break la Roma?

Roma e o destinație de vacanțã perfectã pentru familiile cu copii și un oraș unde cei mici se simt foarte bine, datoritã muzeelor dedicate lor, palatelor și obiectivelor turistice impresionante, dar și mâncãrii delicioase sau a zecile de feluri de înghețatã pe care le pot încerca în cele câteva zile petrecute în vacanțã. Iar dacã veți fi în vacanțã, poate regulile nu vor fi atât de stricte pe cât sunt acasã. Primãvara e unul dintre cele mai frumoase sezoane când poți explora, la pas, Orașul Etern, înainte de începerea sezonului turistic când orașul e invadat de zeci de mii de turiști. Ai putea sã te uiți dupã bilete de avion spre Roma pentru lunile de primãvarã, pentru cã temperaturile sunt deja destul de ridicate începând cu luna martie când mediile ating aproximativ 15 grade Celsius, în timp ce în luna mai, temperaturile depãșesc 20 de grade Celsius. Una dintre neplãcerile pe care le-ai putea avea dacã pleci într-o minivacanțã la Roma în perioada verii sunt cozile la Vatican, Colosseum sau Forumul Roman, câteva dintre cele mai populare obiective turistice din capitala Italiei. Chiar dacã Roma poate fi un oraș destul de haotic deseori, e una dintre capitalele în care îți va fi ușor sã te deplasezi de la un obiectiv la altul alãturi de cei mici sau sã iei masa în oraș.

Colosseum și gladiatori

Copiii sunt fascinați de gladiatori și de Colosseum, așa cã acesta ar putea fi spus unul dintre primele locuri pe care ați putea sã le vizitați împreunã. Indiferent de vârsta pe care o are copilul tãu, meritã sã faceți o vizitã la Colosseum, unul dintre simbolurile Romei antice, dar și unul dintre puține locuri care lasã imaginația lor sã zburde nestingheritã. Puteți intra în interiorul Colosseum-ului dacã vreți sã vizitați tunelele și pasajele pe unde animalele și, ulterior, sclavii intrau în arenã. În cazul în care cel mic își dorește sã ia o lecție de gladiator sau sã îmbrace în tunicã, sunt câteva locuri chiar în apropiere de Colosseum unde îți poți deveni gladiator pentru câteva ore. Un bilet întreg la Colosseum costã 12 euro, copiii sub 18 ani nu plãtesc intrarea, iar cetãțenii din Uniunea Europeanã între 18 și 25 de ani plãtesc 7.30 euro.

Un spectacol la Teatrul de pãpuși

Pinocchio e una dintre cele mai îndrãgite povești ale copilãriei, și e puțin probabil ca tu sau cel mic sã nu fi fost înduioșați de bãtrânul Geppetto și Pinocchio. Uneori e bine sã îți amintești de poveștile copilãriei și dacã cãlãtorești la Roma alãturi de cei mici, ați putea merge la un teatru de pãpuși. Dacã ajungeți într-un city break la Roma primãvara sau vara, în parcurile din apropierea colinei Gianicolo se țin piese pentru copii în aer liber, unde intrarea e liberã sau ați putea merge la o piesã la teatrul San Carlino.

O zi la Vatican

Se spune cã dacã ajungi la Roma meritã sã faci o vizitã la Vatican. Dacã timpul vã permite și aterizați la Roma în afara sezonului turistic, aveți toate motivele sã faceți o vizitã la Vatican, un loc impresionant și copleșitor totodatã, de când intri în Pieța Sf. Petru. Dacã copiii tãi sunt mai mari ca vârstã, puteți vizita împreunã Muzeele Vaticanului și Capela Sixtinã. Cel mai bine ar fi sã vã înscrieți într-un tur organizat ca sã evitați aglomerația sau sã mergeți însoțiți de un ghid care sã vã povesteascã secretele neștiute ale Vaticanului. La Vatican, copiii mai mici ca vârstã se pot înscrie și într-un tur privat în cãutarea comorilor ascunse ale Vaticanului, o aventurã care dureazã 3 ore. Poți gãsi mai multe detalii aici .

O plimbare în Grãdinile Vilei Borghese

Dacã vreți sã petreceți o dimineațã liniștitã în familie, ați putea merge în Grãdinile Borghese, al doilea cel mai popular parc din Roma. Puteți sã vã plimbați cu barca sau sã vizitați min-grãdina zoologicã din parc. Dacã vreți sã vizitați și Galeria Borghese, un muzeu unde sunt unele dintre cele mai importante opere de artã ale artiștilor italieni, e bine sã vã rezervați biletele din timp.

Vizitați Castelul Sant’Angelo
Copiilor le plac castelele, și cu siguranțã o sã fie încântați dacã vã opriți pentru douã ore și la Castelul Sant’Angelo. Nu doar castelul e impresionant, ci și zona înconjurãtoare, fortãreața fiind amplasatã pe malul râului Tibru, foarte aproape de Vatican. Inițial, castelul a fost mausoleu roman, fiind transformat de-a lungul timpului în închisoare, fortãreațã papalã și, în prezent, în muzeu. Intrarea pentru adulți costã 8 euro, iar biletul redus costã 6 euro.

Turul orașului cu autobuzul

Mai toți puștii și puștoaicele sunt fanii plimbãrilor cu mașina, mai ales când mijlocul de transport e un autobuz supra-etajat care te poartã de la un obiectiv turistic la altul. În Roma, ca în majoritatea capitalelor europene, tururile orașelor pe roți sunt în vogã. Așa cã ați putea sã vã îmbarcați și voi și puteți merge într-un tur al orașului de o zi sau douã zile pe la cele mai importante obiective turistice, printre care Colosseum-ul, Fontana di Trevi, Forumul roman sau Vatican. O altã variantã ar fi sã vã înscrieți pentru o cursã cu trãsura pe strãzile Romei. Cele mai multe trãsuri se aflã în apropierea Castelului Sant’Angelo sau în apropiere de Treptele spaniole.

Mergeți la Muzeul copiilor și Technotown

Muzeul copiilor se aflã în apropierea Pieței del Popolo, și e un loc potrivit unde copiii mai mici ca vârstã pot intra preț de câteva ore în lumea adulților, pot face cumpãrãturi în magazine virtuale sau pot explora lumea științelor exacte. Muzeul se adreseazã în mod special copiilor sub 12 ani. Intrarea costã 5 euro, iar dacã nu vreți sã plãtești intrarea, dar consideri cã trebuie sã mergi la un loc de joacã, în fața muzeului e un parc tematic pentru copii unde intrarea e gratuitã. La fel de atrãgãtor pentru adolescenți, cercetãtori și oameni de științã în transformare, ai putea sã îți pui pe listã și Technotown, unde școlarii între 11-17 ani pot participa la experimente științifice dintre cele mai diverse. Vizitatorii pot face fotografii 3D sau explora virtual începuturile Imperiului roman. Intrarea la Technotown costã 5 euro.

Un curs de gãtit pizza în familie

Când ești în vacanțã nu vrei întotdeauna doar sã vizitezi, ci sã te bucuri și de câteva momente speciale în familie. La Roma, orele de gãtit în bucãtãriile unor restaurante conduse de familii sunt foarte la modã, iar dacã te atrage ideea, vei gãsi numeroase oferte online. Dupã ce munciți în echipã sã pregãtiți aluatul și sã-l ornați, pizza intrã în cuptorul încãlzit cu lemne. Când totul e gata, puteți lua cina în Italia și dacã vã place experiența, puteți gãti și acasã, mai des, în familie.

Avantajele unui city break la RomaUn city break la Roma e unul dintre cele mai ieftine pachete city break de care poți profita în lunile urmãtoare și ai câteva avantaje fațã de alte destinații din Europa. Cu siguranțã, Roma e un oraș mai accesibil decât Londra, Paris sau Barcelona, așa cã o vacanțã în familie nu o sã te ajungã mai mult de câteva sute de euro. În al doilea rând, ai bilete de avion spre Roma la prețuri accesibile și curse low-cost disponibile din majoritatea orașelor țãrii, așa cã nu va trebui sã mergeți cu mașina pânã în capitalã și sã zburați de acolo. Dacã plãnuiți sã stați doar douã sau trei nopți la destinație, ar fi bine sã vã uitați dupã cazare în Roma în partea centralã a orașului, ca sã nu pierdeți foarte mult timp pe drum, de la un obiectiv turistic la altul. Cazarea în cartierele periferice poate fi puțin mai ieftinã decât cea centralã, dar ar fi bine sã iei în considerare timpul pierdut în mijloacele de transport în comun și prețul biletelor atunci când îți planifici bugetul de vacanțã. Cele mai bune zone unde poți sã te uiți dupã cazare în Roma sunt în apropiere de Pantheon, Treptele Spaniole, Piața Navona, Colosseum sau Trastevere. Orice traseu turistic ai alege pentru un city break la Roma e bine sã iei în calcul cã orașul s-ar putea sã fie, uneori, destul de haotic sau aglomerat, mai ales vara. Așa cã e bine sã te înarmezi cu rãbdare și sã faceți pauze dese de gelato.

Sursã foto: Shutterstock.com
.

"8 lucruri pe care le poți face într-un city break la Roma cu cei mici" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent