· articole
· intamplari

8 lucruri pe care le poți face într-un city break la Roma cu cei mici
Vacanțele pot fi destul de imprevizibile, mai ales când călătorești cu copii.

Dar puține lucruri se compară cu bucuria lor în fața noilor descoperiri.

Dar știi deja, probabil, că secretul unei vacanțe cu puține griji este să planifici temeinic programul pe fiecare zi, mai ales atunci când călătorești cu copii mici sau când petreci puțin timp la destinație. În felul acesta, o să te poți bucura de fiecare moment din vacanță, de activități în familie și o să puteți vedea cât mai multe dintre locurile pe care v-ați dorit să le vedeți.

Cum alegi cea mai bună destinație city break ? Care sunt cele mai ieftine city break-uri din Europa? Ce avantaje ai dacă alegi un city break la Roma?

Roma e o destinație de vacanță perfectă pentru familiile cu copii și un oraș unde cei mici se simt foarte bine, datorită muzeelor dedicate lor, palatelor și obiectivelor turistice impresionante, dar și mâncării delicioase sau a zecile de feluri de înghețată pe care le pot încerca în cele câteva zile petrecute în vacanță. Iar dacă veți fi în vacanță, poate regulile nu vor fi atât de stricte pe cât sunt acasă. Primăvara e unul dintre cele mai frumoase sezoane când poți explora, la pas, Orașul Etern, înainte de începerea sezonului turistic când orașul e invadat de zeci de mii de turiști. Ai putea să te uiți după bilete de avion spre Roma pentru lunile de primăvară, pentru că temperaturile sunt deja destul de ridicate începând cu luna martie când mediile ating aproximativ 15 grade Celsius, în timp ce în luna mai, temperaturile depășesc 20 de grade Celsius. Una dintre neplăcerile pe care le-ai putea avea dacă pleci într-o minivacanță la Roma în perioada verii sunt cozile la Vatican, Colosseum sau Forumul Roman, câteva dintre cele mai populare obiective turistice din capitala Italiei. Chiar dacă Roma poate fi un oraș destul de haotic deseori, e una dintre capitalele în care îți va fi ușor să te deplasezi de la un obiectiv la altul alături de cei mici sau să iei masa în oraș.

Colosseum și gladiatori

Copiii sunt fascinați de gladiatori și de Colosseum, așa că acesta ar putea fi spus unul dintre primele locuri pe care ați putea să le vizitați împreună. Indiferent de vârsta pe care o are copilul tău, merită să faceți o vizită la Colosseum, unul dintre simbolurile Romei antice, dar și unul dintre puține locuri care lasă imaginația lor să zburde nestingherită. Puteți intra în interiorul Colosseum-ului dacă vreți să vizitați tunelele și pasajele pe unde animalele și, ulterior, sclavii intrau în arenă. În cazul în care cel mic își dorește să ia o lecție de gladiator sau să îmbrace în tunică, sunt câteva locuri chiar în apropiere de Colosseum unde îți poți deveni gladiator pentru câteva ore. Un bilet întreg la Colosseum costă 12 euro, copiii sub 18 ani nu plătesc intrarea, iar cetățenii din Uniunea Europeană între 18 și 25 de ani plătesc 7.30 euro.

Un spectacol la Teatrul de păpuși

Pinocchio e una dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei, și e puțin probabil ca tu sau cel mic să nu fi fost înduioșați de bătrânul Geppetto și Pinocchio. Uneori e bine să îți amintești de poveștile copilăriei și dacă călătorești la Roma alături de cei mici, ați putea merge la un teatru de păpuși. Dacă ajungeți într-un city break la Roma primăvara sau vara, în parcurile din apropierea colinei Gianicolo se țin piese pentru copii în aer liber, unde intrarea e liberă sau ați putea merge la o piesă la teatrul San Carlino.

O zi la Vatican

Se spune că dacă ajungi la Roma merită să faci o vizită la Vatican. Dacă timpul vă permite și aterizați la Roma în afara sezonului turistic, aveți toate motivele să faceți o vizită la Vatican, un loc impresionant și copleșitor totodată, de când intri în Pieța Sf. Petru. Dacă copiii tăi sunt mai mari ca vârstă, puteți vizita împreună Muzeele Vaticanului și Capela Sixtină. Cel mai bine ar fi să vă înscrieți într-un tur organizat ca să evitați aglomerația sau să mergeți însoțiți de un ghid care să vă povestească secretele neștiute ale Vaticanului. La Vatican, copiii mai mici ca vârstă se pot înscrie și într-un tur privat în căutarea comorilor ascunse ale Vaticanului, o aventură care durează 3 ore. Poți găsi mai multe detalii aici .

O plimbare în Grădinile Vilei Borghese

Dacă vreți să petreceți o dimineață liniștită în familie, ați putea merge în Grădinile Borghese, al doilea cel mai popular parc din Roma. Puteți să vă plimbați cu barca sau să vizitați min-grădina zoologică din parc. Dacă vreți să vizitați și Galeria Borghese, un muzeu unde sunt unele dintre cele mai importante opere de artă ale artiștilor italieni, e bine să vă rezervați biletele din timp.

Vizitați Castelul Sant’Angelo
Copiilor le plac castelele, și cu siguranță o să fie încântați dacă vă opriți pentru două ore și la Castelul Sant’Angelo. Nu doar castelul e impresionant, ci și zona înconjurătoare, fortăreața fiind amplasată pe malul râului Tibru, foarte aproape de Vatican. Inițial, castelul a fost mausoleu roman, fiind transformat de-a lungul timpului în închisoare, fortăreață papală și, în prezent, în muzeu. Intrarea pentru adulți costă 8 euro, iar biletul redus costă 6 euro.

Turul orașului cu autobuzul

Mai toți puștii și puștoaicele sunt fanii plimbărilor cu mașina, mai ales când mijlocul de transport e un autobuz supra-etajat care te poartă de la un obiectiv turistic la altul. În Roma, ca în majoritatea capitalelor europene, tururile orașelor pe roți sunt în vogă. Așa că ați putea să vă îmbarcați și voi și puteți merge într-un tur al orașului de o zi sau două zile pe la cele mai importante obiective turistice, printre care Colosseum-ul, Fontana di Trevi, Forumul roman sau Vatican. O altă variantă ar fi să vă înscrieți pentru o cursă cu trăsura pe străzile Romei. Cele mai multe trăsuri se află în apropierea Castelului Sant’Angelo sau în apropiere de Treptele spaniole.

Mergeți la Muzeul copiilor și Technotown

Muzeul copiilor se află în apropierea Pieței del Popolo, și e un loc potrivit unde copiii mai mici ca vârstă pot intra preț de câteva ore în lumea adulților, pot face cumpărături în magazine virtuale sau pot explora lumea științelor exacte. Muzeul se adresează în mod special copiilor sub 12 ani. Intrarea costă 5 euro, iar dacă nu vreți să plătești intrarea, dar consideri că trebuie să mergi la un loc de joacă, în fața muzeului e un parc tematic pentru copii unde intrarea e gratuită. La fel de atrăgător pentru adolescenți, cercetători și oameni de știință în transformare, ai putea să îți pui pe listă și Technotown, unde școlarii între 11-17 ani pot participa la experimente științifice dintre cele mai diverse. Vizitatorii pot face fotografii 3D sau explora virtual începuturile Imperiului roman. Intrarea la Technotown costă 5 euro.

Un curs de gătit pizza în familie

Când ești în vacanță nu vrei întotdeauna doar să vizitezi, ci să te bucuri și de câteva momente speciale în familie. La Roma, orele de gătit în bucătăriile unor restaurante conduse de familii sunt foarte la modă, iar dacă te atrage ideea, vei găsi numeroase oferte online. După ce munciți în echipă să pregătiți aluatul și să-l ornați, pizza intră în cuptorul încălzit cu lemne. Când totul e gata, puteți lua cina în Italia și dacă vă place experiența, puteți găti și acasă, mai des, în familie.

Avantajele unui city break la RomaUn city break la Roma e unul dintre cele mai ieftine pachete city break de care poți profita în lunile următoare și ai câteva avantaje față de alte destinații din Europa. Cu siguranță, Roma e un oraș mai accesibil decât Londra, Paris sau Barcelona, așa că o vacanță în familie nu o să te ajungă mai mult de câteva sute de euro. În al doilea rând, ai bilete de avion spre Roma la prețuri accesibile și curse low-cost disponibile din majoritatea orașelor țării, așa că nu va trebui să mergeți cu mașina până în capitală și să zburați de acolo. Dacă plănuiți să stați doar două sau trei nopți la destinație, ar fi bine să vă uitați după cazare în Roma în partea centrală a orașului, ca să nu pierdeți foarte mult timp pe drum, de la un obiectiv turistic la altul. Cazarea în cartierele periferice poate fi puțin mai ieftină decât cea centrală, dar ar fi bine să iei în considerare timpul pierdut în mijloacele de transport în comun și prețul biletelor atunci când îți planifici bugetul de vacanță. Cele mai bune zone unde poți să te uiți după cazare în Roma sunt în apropiere de Pantheon, Treptele Spaniole, Piața Navona, Colosseum sau Trastevere. Orice traseu turistic ai alege pentru un city break la Roma e bine să iei în calcul că orașul s-ar putea să fie, uneori, destul de haotic sau aglomerat, mai ales vara. Așa că e bine să te înarmezi cu răbdare și să faceți pauze dese de gelato.

Sursă foto: Shutterstock.com
.

"8 lucruri pe care le poți face într-un city break la Roma cu cei mici" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent