· articole
· intamplari

9 resurse de acizi grași Omega pe care trebuie să le incluzi în dieta ta
În zilele noastre, grăsimile au conotații negative în mentalul colectiv, fiind considerate un factor nociv pentru starea de sănătate.

În schimb, există și o serie de grăsimi bune, nesaturate, care au numeroase beneficii. Acizii grași Omega contribuie la întărirea sistemului imunitar, întărirea sistemului nervos, creșterea colesterolului bun, reglarea tensiunii arteriale și, totodată, susțin sănătatea oaselor. Ba mai mult, beneficiile acizilor grași se reflectă și asupra stării psihice, prin prevenirea depresiei și a stărilor de tristețe.Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, este esențial să ai o alimentație bogată în acizi grași Omega 3 și Omega 6, care nu sunt produși în mod natural de către organismul nostru. În schimb, acidul gras Omega 9 este produs de corp, cu condiția că trebuie să existe acizi grași Omega 3 și Omega 6 în cantități suficiente. Cu alte cuvinte, cantitatea acizilor grași Omega 9 depinde de cantitătea acizilor grași Omega 3, respectiv Omega 6.

Iată, așadar, 9 resurse de acizi grași Omega pe care îți recomandăm să le introduci în dieta ta

Peștele și fructele de mare

Peștii care trăiesc în apă rece sunt o resursă importantă de acizi grași Omega 3, printre aceștia numărându-se somonul, tonul, macroul. De asemenea, îți sugerăm să consumi și fructe de mare (scoici, homar), însă doar alternându-le cu alte alimente bogate în acizi grași Omega 3. Dacă îți creezi o dietă bazată exclusiv pe fructe de mare și pește, riști să dăunezi stării de sănătate, prin introducerea în organism a unei cantități prea mari de mercur.

Uleiul de in

Uleiul de in este cea mai bogată sursă vegetală de acizi grași Omega 3, printre ale cărui beneficii se numără scăderea colesterolului, întărirea sistemului imunitar, stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, dezvoltarea sistemului nervos. De aceea, este indicat să consumi zilnic două lingurițe de ulei de in.

Nucile

Nucile sunt o resursă bogată în acizi grași Omega 3, dar și în antioxidanți și vitamine. Consumând zilnic 30 de grame de nuci, vei contribui la funcționarea optimă a creierului, reglarea nivelului de insulină din organism, dar și la reglarea tensiunii arteriale.

Uleiul de rapiță

Uleiul de rapiță, o sursă importantă de acizi grași Omega 3, nu rezistă la fierbere, fapt pentru îți sugerăm să îl consumi împreună cu salatele și preparatele marinate.

Ouăle îmbogățite în Omega 3

Aceste ouă provin de la găinile crescute în mod ecologic și hrănite cu semințe de in, de aceea, din păcate, sunt o resursă mai greu de procurat în zilele noastre.

Soia

Alături de cantitatea importantă de antioxidanți pe care o conțin, semințele din soia și uleiul din soia sunt alimente bogate în acizi grași. Pentru o absorbție eficientă, este indicat să le consumi împreună cu legume sau fructe care au vitamina C.

Semințele de chia

Pe lângă faptul că sunt recomandate de către medicii nutriționiști persoanelor care doresc să slăbească, semințele de chia sunt și o sursă de acizi grași, esențială pentru o alimentație echilibrată.

Semințele de in

Pentru a reduce colesterolul rău și pentru a scădea tensiunea arterială, este indicat să consumi semințe de in, care conțin o cantitate de acizi grași mai mare chiar decât cea pe care o regăsești în pește, de exemplu.

Migdale crude

Migdalele crude sunt o alegere inspirată când vine vorba de o gustare cu beneficii pentru sănătate, datorită conținutului de acizi grași, vitamine, magneziu și alte minerale.

Consumați în mod echilibrat, acizii grași Omega prezintă numeroase avantaje pentru starea ta generală. Ține cont că, pe lângă alimentație, îi poți procura din suplimente cu Omega 3, Omega 6 și Omega 9.

Sursă: Digital workforce
Sursă foto: pixabay
.

"9 resurse de acizi grași Omega pe care trebuie să le incluzi în dieta ta " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent