· articole
· intamplari

9 sfaturi pentru parintele singurjpg?width=545"/>
Parintele singur este un adevarat erou, caci trebuie sa-si asume intreaga responsabilitate a familiei, sa asigure resursele materiale si afective pentru cresterea si educarea celui mic, sa impleteasca cu succes si cariera si viata de familie.

Iata cateva sfaturi care ti-ar putea fi de folos daca si tu te afli in aceeasi situatie:
1. Da, esti intr-o situatie dificila, dar nu imposibila, sute de mii de oameni trec prin aceleasi probleme ca ale tale. Cere intelegere din partea celorlalti si asteapta-te sa ai parte si de indiferenta, critici si chiar rea vointa. Nu te abate de la principalul tau obiectiv: copilul este pe primul plan, indiferent ce spune gura lumii!
2. Cere ajutorul celor din jur, care sunt dispusi sa ti-l acorde. Asta nu te va face un parinte mai putin bun, ci unul mai odihnit si mai eficient!
3. Ramai intr-o relatie buna cu fostul, fosta partenera de viata. Lucrurile vor fi mai simple si pentru tine. Timpul petrecut de copilul tau cu aceasta persoana iti va da ragazul necesar odihnei si rezolvarii altor treburi pe care le tot amani la nesfarsit.
4. Fii o persoana organizata! Numai asa vei reusi sa le rezolvi pe toate cu brio! Fa-ti un program strict si nu te abate de la el, decat in cazul urgentelor. Serviciul, copilul, treburi casnice si un pic de timp pentru tine. Nu neglija niciunul dintre ele!
5. O buna relatie cu copilul tau nu sta doar in cantitatea timpului petrecut impreuna, ci si in calitatea lui. Daca intr-o zi ai multe lucruri de facut si-ti mai ramane doar o ora pentru cel mic, fa-o cea mai frumoasa ora petrecuta vreodata impreuna, jucati-va, distrati-va, pune-te la mintea lui, fa-l sa rada din tot sufletul. Asta-l va face cu siguranta fericit!
6. Nu denigra niciodata fostul partener! Copiii s-au nascut din dragostea voastra si trebuie sa cresca mare cu acest sentiment. E important pentru a-si cladi o personalitate frumoasa, stabila, echilibrata si, mai tarziu, sa-si intemeieze o familie model.
7. Socializeaza, si nu pe site-urile de socializare, ci cu oameni reali, prieteni, rude, oameni care te inteleg si-ti sunt alaturi macar cu o vorba buna. Nu te izola! Bucura-te de viata de adult, chiar daca esti un parinte singur.
8. Respecta vacantele copilului. Fa tot posibilul sa-i creezi amintiri de neuitat in zilele lui libere, du-l in locurile la care a visat un an intreg!
9. Esti un parinte singur, gandeste pozitiv! Tot raul ajunge sa fie intr-o buna zi, spre bine. Bucura-te de viata ta, chiar daca nu este perfecta, a nimanui nu este, gandeste-te la minunea careia ii deschizi un drum in viata, tot viitorul sau depinde de atitudinea ta, daca tu te vei simti implinit si el se va simti la fel!

Text: Georgiana Mihalcea.
"9 sfaturi pentru parintele singur" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 5
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent