· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: ADMITERE LICEU 2013

Ministerul Educaţiei a publicat pentru elevii care se pregătesc de admiterea la liceu un GHID al admiterii computerizate, precum şi un MODEL DE COMPLETARE AL FIŞEI DE ÎNSCRIERE în anul şcolar 2013-2014.

Ministerul Educaţiei a venit în ajutorul elevilor care în anul şcolar 2013-2014 se pregătesc să intre la liceu. Ca să nu mai existe probleme în completarea fişei de admitere, Ministerul a pregătit un GHID:

1. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.2. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat. Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place decât să nu intri deloc! Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.

Citeşte şi Ministerul Educaţiei: Admiterea în clasa a IX-a nu se modifică pe RTV.NET

3. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

4. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu îţi poate dăuna în niciun fel. Oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi admis! Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru niciuna din opţiunile exprimate. Nu există niciun număr magic de opţiuni care trebuie completate pe fişă: important este ca acest numar să fie suficient de mare că să permită repartizarea şi să fie ordonate – de la cea mai dezirabilă la cea mai puţin dezirabilă.

Află totul despre cum se completează fişa pentru admitere la liceu pe RTV.NET.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent