· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: ADMITERE LICEU 2013

Ce materii vor studia elevii, în funcţie de profilul uman sau real
În clasele a IX-a şi a X-a, atât profilul uman, cât şi cel real însumează 32 de ore de curs pe săptămână. Indiferent că optaţi pentru filologie, ştiinţe sociale, matematică-informatică sau ştiinţele naturii, veţi avea săptămânal două ore de educaţie fizică şi una de consiliere şi orientare (dirigenţie). Diferenţele apar la distribuţia celorlalte materii.

Primii doi ani de liceu cunosc o repartizare egală a orelor pe materii, în cazul profilelor matematică-informatică şi ştiinţele naturii, scrie RTV.

NET.

Astfel, cei care vor urma unul din aceste două profile, vor avea săptrămânal 14 ore de real (4 de matematică, 3 de fizică, 2 de chimie, 2 de biologie, 1 de informatică şi 2 de tehnologia informaţiei şi comunicării) şi 16 ore de uman (4 română, 4 limbi străine moderne, 1 de istorie, 1 de geografie, 1 de religie, 1 din aria socio-umană şi 2 de arte – muzică, desen).

Vezi BROŞURA cu OFERTELE LICEELOR din Bucureşti pe RTV.NET

În clasele a IX-a şi a X-a, la profilele filologie şi ştiinţe sociale, elevii se vor pregăti săptămânal pentru 19 ore de materii umaniste (4 de română, 1 de latină, 6 de limbi străine moderne, 2 de istorie, 2 de geografie, 2 de socio-umane, 1 de religie sau istoria religiilor, 2 de arte – muzică, desen) şi 8 de real (2 de matematică, 2 de fizică, 1 de chimie, 1 de biologie, 2 de TIC).

Află pe RTV.NET care sunt schimbările pentru profilul matematică-informatică, dar şi alte specializări.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent