· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

ALUAT PENTRU PIZZA


din bucataria italiana


asculta

ALUAT PENTRU PIZZA CLASSICA

Pentru 4 pizze:

Ingrediente: 40 g de drojdie de bere, 600 g de faina, 4 linguri de ulei (preferibil de masline- extravergine), sare.

Se dizolva drojdia in 50 ml apa calduta, si se adauga 60 g de faina si se amesteca bine, cu cutitul se taie putin maiaua, se acopera si se lasa sa dospeasca cam 1 ora la temperatura camerei.
Cind maiaua a crescut, se adauga restul fainei, uleiul, se sareaza si se adauga inca putina apa calduta. Se amesteca bine pina cind aluatul rezulta omogen, dupa care se fac 4 portii, care se framinta putin si se pun la dospit 1-2 ore acoperite.
Cind sint gata dospite, cu miinile sau cu sucitorul se fac discuri- se roteaza 7 ori un sfert de cerc pentru obtinerea unui disc.
Se orneaza dupa gust, si se coc in cuptor preincalzit la 250C. Timpul depinde de cit de gros este aluatul si cu ce este garnisit.
Pofta buna!ALUAT PENTRU PIZZA CU MIXER (SAU ROBOT)

Pentru 4 pizze:

Ingrediente: 50 g de drojdie de bere, 700 g de faina, 4 linguri de ulei (preferibil de masline), sare.

Se dizolva drojdia in 2 pahare de apa calduta. Ingredientele se pun toate in recipientul mixerului, impreuna cu drojdia dizolvata. Se amesteca bine pina ce aluatul rezulta omogen. Se scoate din mixer si se lasa sa dospeasca acoperit timp de 3 ore, dupa care se mai framinta cu miinile o data ca sa se desumfle aluatul. Se fac 4 portii si se formeaza discurile de pizza cu miinile rotind de 7 ori cite un sfert de cerc pina cind aluatul devine rotund. Se orneaza dupa gust.
Pofta buna!

TREI SECRETE PENTRU O PIZZA PERFECTA!
1. aluatul trebuie framintat foarte bine!
2. aluatul trebuie lasat sa creasca pentru timpul necesar!
3. se coace la temperatura mare (250C)
Ana
publicat la 05.12.2003 (25401 citiri)