· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Abandonul scolar

Abandonul școlar a fost și a rămas una dintre marile probleme ale învățământului românesc

Abandonul școlar este prezent azi în 40% din unitățile de învățământ din mediul rural, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în licee. În ceea ce privește absenteismul de la ore, acesta apare cel mai des tot în învățământul liceal. Paradoxal sau nu, Regiunea București - Ilfov are cele mai slabe rezultate privind prezența la ore, cu o medie anuală de absențe de peste 32 de ore/elev.

Aceste date reies din studiul „Investiție în educația copiilor din mediul rural", realizat de către Fundația World Vision România, la inițiativa și cu finanțarea Fundației Vodafone România.


Cercetarea este reprezentativă la nivel național și a fost efectuată în perioada februarie - iulie 2017. Astfel, peste două treimi din unitățile de învățământ din mediul rural se confruntă cu cel puțin un factor de risc educațional, cum ar fi rezultate slabe la evaluarea națională, risc de abandon școlar, rate ridicate de absenteism și repetenție, și cu unul sau mai mulți factori de risc socio-educaționali, cum ar fi elevi proveniți din familii dezavantajate economic sau spații și dotări materiale insuficiente.

Citeste mai mult: adev.ro/owxzlu .

"Stiri: Stiri: Abandonul scolar" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent