· articole
· intamplari

Acomodarea la gradinitajpg?width=545"/>
Gradinita este o etapa importanta in dezvoltarea fiecarui copil, fie ca vorbim despre integrarea intr-o comunitate cu reguli noi, fie despre procesul de invatare. Atat parintii, cat si copiii se confrunta cu sentimente confuze in aceasta perioada si trebuie ca impreuna sa ajungeti la un confort psihic.

• Familiarizeaza-l cu noul loc . Este preferabil sa vizitati de mai multe ori gradinita, timp in care tu poti sa discuti cu personalul despre activitatile pe care le vor avea iar copilul poate explora noul teren. Astfel, prima zi nu va mai avea un efect atat dramatic.
• Rutina . La gradinita trebuie urmat un anumit program, sunt diverse activitati pe care le fac copiii impreuna la care copilul tau trebuie sa ia parte. El trebuie familiarizat de acasa cu anumite rutine ca ora mesei, ora de povesti, ora de desenat.
• Stapaneste-ti emotiile . Copiii inteleg foarte bine limbajul non-verbal si pot detecta nelinistile tale pe care le preia si el. Cu cat esti mai calm si sigur de hotararea ta, cu atat mai mult va fi si cel mic linistit si increzator.
• Ajuta-ti copilul sa relationeze . Este important ca el sa interactioneze din timp si cu alti copii si adulti. Trebuie sa invete sa asculte de adulti, sa aiba incredere si in alti oameni, sa invete sa imparta cu ceilalti copii si sa faca parte dintr-un grup.
• Fii ferm . Oricat de greu este sa lasi copilul in lacrimi, nu trebuie sa lungesti momentul despartirii prea mult. Asigura-l ca te intorci, explica-i de ce trebuie sa pleci si incurajeaza-l. De asemenea, nu este bine sa te furisezi cand el nu te vede. Se va simti abandonat cand va descoperi lipsa ta si pe viitor va fi si mai atasat de tine.

Text: Elena Stanciu.
"Acomodarea la gradinita" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent