· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Acord intre 17 mari companii web si Comisia Europeana impotriva hartuirii minori

Autor: Onush
data publicarii: 06.03.09
17 mari companii de internet, respectiv Arto, Bebo, Dailymotion, Facebook, Giovani.it, Google/YouTube, Hyves, Microsoft Europe, Myspace, Nasza-klaza.pl, Netlog, One.lt, Skyrock, StudiVZ, Sulake/Habbo Hotel, Yahoo!Europe si Zap.

lu, au semnat marti un acord cu Comisia Europeana pentru a imbunatati siguranta online a minorilor care utilizeaza site-urile de socializare online. Utilizarea retelelor sociale a crescut in ultimul an cu 35% in Europa si se preconizeaza ca va creste cu peste 100%, ajungand la 107,4 milioane de utilizatori in 2012.

Masurile care vor fi luate de site-urile de socializare online:

* un buton de „semnalare a abuzului”, usor de utilizat si accesibil, care sa permita utilizatorilor sa raporteze orice contact sau comportament necorespunzator al unui alt utilizator printr-o singura apasare de buton.
* asigurarea ca toate profilurile si listele de contacte online ale utilizatorilor site-ului web care sunt inregistrati ca fiind minori au automat setata optiunea „confidential”. Acest lucru va face mai dificila contactarea tanarului de catre persoane rau intenționate.
* asigurarea ca profilurile confidentiale ale utilizatorilor cu varsta sub 18 ani nu pot fi cautate (pe site-uri web sau cu ajutorul motoarelor de cautare).
* garantarea ca optiunile de confidențialitate sunt evidente si accesibile in orice moment, astfel incat utilizatorii sa isi dea seama cu usurinta daca toata lumea sau numai prietenii lor pot vedea ce afiseaza ei online.
* impiedicarea minorilor sa utilizeze serviciile lor: daca un site de socializare in retea este destinat adolescentilor cu varsta peste 13 ani, ar trebui sa fie dificil pentru persoane sub aceasta varsta sa se inregistreze pe site-urile respective.Articol integral: Hotnews.ro.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent