· articole
· intamplari

Activitate artistica. Ren din farfurii de carton0-9/12278713_916974981672910_5922943941970139386_n.jpg?oh=75c2790ac511d5eea1807d6bf5fa8af2&oe=56E641CE"/>
Un fel amuzant de a observa creșterea copilului tău este să-i trasezi conturul palmelor și să vezi cum acestea se transformă din palme mici, cu degețele grăsuțe, în palme mai mărișoare, cu degete subțiri și lunguiețe. Dar, mai mult, forma palmelor poate fi folosită și ca “șablon” pentru confecționarea unor decorațiuni simpatice.

Îți propunem să realizezi într-un mod original o figurină de ren din farfurii de carton, iar palmele copilașului vor fi model pentru coarnele acestuia.

Dacă lucrezi împreună cu copilul tău, această activitate dezvoltă dexteritatea, coordonarea și flexibilitatea mâinilor copilului tău.

Figurina amuzanta: bufnita din tub de carton de hartie igienică (VIDEO)

Materiale necesare
• farfurie mică de carton
• o farfurie mare de carton
• vopsea maro
• o pensulă deasă
• un pompon/ ciucure roșu mai mărișor
• carton maro
• carton (sau fetru) bej
• doi ochi de plastic
• foarfece
• creion
• perforator
• panglică sau sfoară
• lipici

Cercetare stiintifica. De ce este important sa ne spalam pe maini

Cum realizați un simpatic ren din farfurii de carton
1. Începeți prin a vopsi farfuriile din carton cu vopsea maro și apoi lăsați-le la uscat. Ambele farfurii se pictează pe spate.

2. Realizați coarnele renului: trasează cu creionul conturul ambelor palme ale copilașului tău pe cartonul bej și roagă-l apoi să le decupeze. Degetele trebuie să fie răsfirate.

3. Folosindu-te de formele palmelor deja decupate, realizează din nou conturul palmelor, dar mai mare de această dată, pe cartonul maro, depășind marginile modelului inițial cu vreun centimetru. Roagă copilul să decupeze și acest set de palme.

4. Desenați urechile renului, mai mari pe hârtia maro și puțin mai mici pe cea bej, partea bej urmând să fie lipită pe cea maro pentru a obține interiorul urechilor (forma urechilor ar trebui să fie asemănătoare cu cea din ilustrație).

5. Când vopseaua de pe farfurii este uscată, spune-i copilului să lipescă ochii de plastic pe farfuria mai mare de hârtie. Apoi, spune-i să lipească și pomponul roșu pe cea mai mică - la vreun deget de marginea acesteia.

6. Asamblați piesele.

A. Lipiți coarnele unele de altele: palma stângă mică peste cea stângă mare, iar cea dreaptă mică peste palma dreaptă mare, fără a le suprapune total: nu plasa deget mare peste deget mare - așază degetul mare de la mânuța pe care o pui deasupra la baza arătătorului celeilalte, astfel încât restul de patru degete să vină în continuarea degetelor de la palma de dedesubt (practic, după degetul mic al palmei de dedesubt, vine arătătorul palmei de deasupra). Efectul final va fi cel de coarne dese – cu câte 10 ramificații fiecare.

B. Lipește coarnele de farfuria mare, de o parte și alta a capului, fixându-le pe spatele acestuia (marginea interioară a farfuriei)

C. Adaugă apoi și urechile, lipindu-le de o parte și alta a farfuriei mari, sub coarne, lipindu-le tot de marginea interioară a farfuriei.

D. Lipiți cele două farfurii una de alta. Spune-i copilului să lipească farfuria mică peste cea mare. Farfuria trebuie așezată la o distanță de aproximativ un deget sub ochii din plastic și cu pomponul spre interiorul feței renului.

7. Faceți două găuri în partea de sus a farfuriei și treceți prin ele panglica, înnodând-o la capete.

8. Alegeți un loc în casă pentru a atârna decorațiunea!

Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: Education.com
Traducere: Adina Gruia.
"Activitate artistica. Ren din farfurii de carton" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent